Na Kolpi zmage Anžeta Berčiča, Eve Terčelj in Simona Brusa.

0
554

Na Kolpi je potekal 6. memorial Dražena Veselka, ki se ga je udeležilo precejšnje število slovenskih slalomistov in slalomistk na divjih vodah, ki so po pričakovanjih tudi zasedli mesta pri vrhu. V članski konkurenci so se zmag veselili kajakaš Simon Brus, kajakašica Eva Terčelj in kanuist Anže Berčič.

V Osilnici je potekala tradicionalna aprilska slalomska tekma, ki pa se je tokrat niso udeležili vsi najboljši slovenski tekmovalci in tekmovalke v slalomu na divjih vodah. Peter Kauzer se je odzval vabilu Avstrijcev in na Dunaju nastopil kot predtekmovalec na izbirnih tekmah za sestavo avstrijske reprezentance, kar nekaj slalomistov pa je namesto na Kolpi veslalo na trening tekmi v Tacnu. Letos bodo namreč vse izbirne tekme za sestavo članske reprezentance potekale na Savi, tako da so rajši kot na Kolpi svojo pripravljenost preverjali na tacenskih brzicah.

V nekoliko okrnjeni konkurenci presenečenj ni bilo. V kajakaški konkurenci je med člani slavil Celjan Simon Brus, ki je za dobro sekundo prehitel klubskega kolega Martina Srabotnika, na tretje mesto pa je že z nekoliko večjim zaostankom priveslal član tacenskega kluba Žan Jakše. Dobro sekundo prednosti je imel v cilju tudi kanuist Anže Berčič. Za njim se je uvrstil Hrvat Matija Marinić, tretji pa je bil Blaž Cof. Med kajakašicami je najboljši rezultat postavila Eva Terčelj, druga je bila Neža Vrevc, tretja pa Ajda Novak.

Med mladinci je z veliko prednostjo sedmih sekund in pol zmagal kanuist Tine Kancler, za njim se je uvrstil Urh Turnšek, tretji pa je bil Vid Oštrbenk. Med kajakaši je bil najboljši Matej Jereb, ki je imel v cilju minimalno prednost 12 stotink sekunde pred Hrvatom Mihaelom Lončarjem, tretje mesto pa je pripadlo Davidu Rozmanu. Med mladinkami je bil enak vrstni red tako v kajaku kot kanuju. S progo je najbolje opravila Lea Novak, druga je bila Jana Hočevar, tretja pa Hrvatica Katja Bengeri. V dvojcu sta zmagala Hrvata Išpan in Zubčić, pred Majem in Vidom Oštrbenkom ter Nejcem Polenčičem in Štefanom Božičem.

Na progo so se podali tudi tekmovalci in tekmovalke v konkurenci dečkov in deklic. V kajaku  so prva tri mesta zasedle predstavnice kajakaškega kluba Soške elektrarne: Neja Vodopivec, Ria Šribar in Živa Kurinčič. Za dvojno celjsko zmago med kajakaši sta poskrbela Lan Tominc in Jan Ločnikar, tretji je bil Jan Sušmel, v kanuju pa je v cilj najhitreje priveslal Vid Oštrbenk. Za njim sta se uvrstila Nejc Gradišek in Nik Gerčer.

 

Foto: Darja Gerčer