Sprinterji na divjih vodah nastopili na Kolpi.

0
601

Tako kot slalomisti na divjih vodah so imeli tudi spustaši eno izmed prvih tekem v novi sezoni v Osilnici. Nastopili so v sprintu na divjih vodah, kjer je med kajakaši v članski konkurenci zmagal Anže Urankar, med kanuisti pa je bil najboljši Peter Žnidaršič.

Najhitrejši čas dneva je imel Anže Urankar, ki je za progo na Kolpi potreboval 43,67 sekunde. Le 35 stotink sekunde počasneje pa je v cilj priveslal njegov klubski kolega Simon Oven. Predstavnik KKK Ljubljana je bil najboljši tudi v konkurenci kanuistov. Zmago je tokrat v žep pospravil Peter Žnidaršič, ki je bil dobro sekundo hitrejši od Simona Hočevarja, tretje mesto pa je zasedel Luka Žganjar. Aktualna svetovna podprvaka v sprintu na divjih vodah, pred tem pa tudi že svetovna prvaka v tej disciplini, Luka Žganjar in Peter Žnidaršič sta se na progo podala tudi v dvosedu.

Več kot članov je bilo na startu predstavnikov v kategoriji mladincev oziroma mladink in dečkov oziroma deklic. Med mladinci je v kajaku slavil predstavnik KKK Čatež Vid Oštrbenk, najbolj pa sta se mu približala člana tacenskega kluba Matic Firm in Gregor Sedeu. Med mladinkami je bila Jana Hočevar hitrejša od Žive Brglez. V kanuju sta prvi mesti med mladinci osvojila Hrvata Matej Zonjić in Leon Išpan, do kolajne pa je priveslal tudi slovenski predstavnik, in sicer Juš Javornik.

V konkurenci dečkov je bil najboljši kajakaš Maj Oštrbenk, ki se je na progo podal tudi v kanuju, drugo mesto je osvojil Hrvat Jakov Matošević, tretje pa še en predstavnik Čateža Jakob Stojanović. Med kajakašicami je Hrvatica Iva Vukošić v cilj priveslala hitreje kot Naja Pinterič, klubska kolegica Oštrbenka in Stojanovića.