Na Ljubljanici zmagal Lenarčič, v finalu tudi Berčič in Brus

0
283

Na Ljubljanici so kot uvod v letošnjo tekmo svetovnega pokala, ki bo konec tedna v Tacnu, organizirali tradicionalni paralelni slalom, kjer se je poleg slovenskih tekmovalcev, predstavilo tudi precej tujcev, med njimi nosilci kolajn z olimpijskih iger ter svetovnih in evropskih prvenstev. Med kanuisti je zmagal Jure Lenarčič, ki je ugnal klubskega kolega Anžeta Berčiča, med kajakaši pa je Nemec Fabian Dörfler v finalu premagal Simona Brusa. Med kajakašicami je zmagala Avstrijka Corinna Kuhnle, med dvojci pa Nemca Thomas Becker in Robert Behling.

Ob Čevljarskem mostu se je zbralo precejšnje število tekmovalcev in radovednih mimoidočih, ki so z zanimanjem pogledali večerne boje na izločanje pod žarometi. Za domače ljubitelje slaloma je bil najbolj zanimiv kanuistični finale, kjer sta se za glavno nagrado in zmago na paralelnem slalomu za Nagrado mesta Ljubljane pomerila tekmovalca tacenskega kluba Anže Berčič in Jure Lenarčič. Slednji je bil uspešnejši, saj je v skupnem seštevku dveh voženj zmagovalca lanskoletne tekme za svetovni pokal v Tacnu premagal za dobro sekundo in pol.

V finalu je veslal tudi Celjan Simon Brus, ki je na zadnji stopnički moral premoč priznati Nemcu Fabianu Dörflerju, na poti do finala pa je med drugim izločil tudi aktualnega evropskega prvaka in podprvaka Čeha Jirija Prskavca ter Vita Prindiša. Matic Štukelj je obstal v četrtfinalu.

V konkurenci kajakašic je zmagala dvakratna svetovna prvakinja Avstrijka Corinna Kuhnle, ki je bila boljša od evropske podprvakinje Melanie Pfeifer iz Nemčije. Slovenska predstavnica Ajda Novak je izpadla v četrtfinalu, kjer jo je premagala Rusinja Marta Haritonova.

Tekmo kanuističnih dvojcev je dobila nemška naveza Thomas Becker – Robert Behling, ki je bila boljša od češke dvojice Jonaš Kašpar – Marek Šindler.