Na Muri najmlajšim podeljeni državni naslovi v klasičnem spustu.

0
521

Mura je gostila tekmo slovenskega pokala v klasičnem spustu za mlajše kategorije, ki je štela tudi za državno prvenstvo v klasiki v teh starostnih kategorijah. Z dvema naslovoma državnega prvaka se je izkazal Žiga Lin Hočevar.

V Krogu je dvakrat na najvišjo stopniško v starosti kategoriji starejših dečkov stopil Žiga Lin Hočevar, ki se je zmage najprej razveselil v kanuju, nato pa še v kajaku. V kanuju sta mu družbo na zmagovalnih stopničkah delala Matej Trojašek in Andrej Jeklin, v kajaku pa Tin Kos in Mark Jeklin.

V kategoriji starejših deklic je bila najhitrejša kajakašica Naja Pinterič, na drugo mesto se je uvrstila Brina Zupan, na tretje pa Ema Lampič.

Med mlajšimi dečki je zmagal Tilen Kolbe, pred Tadejem Tilingerjem in Juretom Lampljem, med mlajšimi deklicami pa je Ema Kuralt prehitela Tino Šetina. V kanuistični konkurenci mlajših dečkov je Gaber Ferlinc prehitel Jana Jančarja.

Nastopili so tudi cicibani in cicibanke. Med slednjimi je bila najhitrejša Tia Volk, na drugo mesto se je uvrstila Ariel Šadl, tretja pa je bila Rija Pertoci. Med cicibani je zmagal Dorotej Sakač, pred Maticem Škodo in Luko Pajkom.

Najmlajši so tekmovali tudi v ekipnih tekmah. V konkurenci starejših dečkov se je naslova državnih prvakov veselila prva ekipa Soških elektrarn, v postavi Mark Jeklin, Rene Jeklin, Domen Pavšič. Na drugo mesto so priveslali Hrastničani Luka Žagar, Gal Železnik in Tin Kos, tretja pa je bila druga ekipa Soških elektrarn – Rok Velišček, Matic Ličen, Andrej Jeklin.

Med mlajšimi dečki je zmaga odšla v BD Hrastnik po zaslugi Tiborja Babiča, Taia Kolarja in Luke Žagarja, drugi so bili Celjani Rudi Jereb, Nino Pfeifer in Tadej Tilinger, tretji pa druga ekipa BD Steklarna Hrastnik Matic Ristovič, Maj Tomc in Benjamin Vretič.

V konkurenci starejših deklic so zmagale Celjanke Zoja Ločnikar, Tija Pfeifer in Nike Ipavec, pred domačinkami Ariel Šadl, Rijo Pertoci in Hano Bedernjak, med mlajšimi deklicami pa so bile na startu samo predstavnice tacenskega kluba Lara Šetina, Aleša Verčič in Tina Šetina.

 

Rezultati: https://kajak-zveza.si/wp-content/uploads/2021/02/dpspustmk-05072020-cjl-5.pdf