Nejc Žnidarčič prvo ime preizkušnje na Muri

0
578

Kajakaško obarvani konec tedna na Muri se je zaključil s tekmo članskega slovenskega pokala HSE v spustu na divjih vodah, ki pa tokrat ni postregel z običajnim konceptom, temveč s preizkušnjo paralelnega veleslaloma. Po pričakovanjih je zmagal Nejc Žnidarčič.

Prvo ime nedeljskega spustaškega programa v Krogu je bil Nejc Žnidarčič, ki je bil tokrat edini reprezentant na startu preizkušnje paralelnega veleslaloma. Do cilja je Primorec potreboval 82 sekund in pol, kar je skoraj devet sekund manj od vseh zasledovalcev. Na drugo mesto v moški konkurenci kajakašev je priveslal Luka Vučko iz BD Bistrica, tretji pa je bil njegov klubski kolega Dejan Ozbetič.

V ženski konkurenci kajakašic je bila najhitrejša predstavnica čateškega kluba Naja Pinterič, na drugo in tretje mesto pa sta priveslali domačinki Brina Novak in Tjaša Flegar. Novakova je za zmagovalko zaostala za nekaj manj kot sekundo.  

V moški kanuistični konkurenci je bil tokrat na startu le Taj Kevin Bizjak.

Prihodnja tekma članskega slovenskega pokala HSE v spustu na divjih vodah bo konec meseca v Solkanu, kjer pa se pričakuje polna zasedba vseh najboljših, saj bo tekma tudi izbirna za sestavo slovenske reprezentance.

 

Rezultati: https://kajak-zveza.si/wp-content/uploads/2021/02/hse-vsl-rezultati-rclf.pdf