Na Soči bodo tekmovali predstavniki 13 držav.

0
318

Soške brzice bodo ta konec tedna – v soboto in nedeljo – gostile mednarodno tekmovanje v slalomu na divjih vodah za točke ICF (ICF ranking). Poleg vseh najboljših domačih tekmovalk in tekmovalcev bodo na tekmi v Solkanu nastopali še predstavniki Italije, Nemčije, Slovaške, Češke, Poljske, Rusije, Švedske, Srbije, Hrvaške, Nizozemske, pa tudi Kanade in Kitajske.

Ker pravila mednarodne kajakaške zveze (ICF) omejujejo število nastopajočih iz posamezne države na tekmi za točke ICF, na Soči pa želi nastopati precej večje število tekmovalcev, so se organizatorji odločili, da poleg tekme za razvrstitev na lestvici ICF priredijo tudi odprto mednarodno tekmo v slalomu. Zaradi tega je prišlo do manjše spremembe v načrtovanem programu sobotnih in nedeljskih preizkušenj. Mednarodna tekma za točke ICF bo tako potekala v popoldanskem delu programa, v jutranjem delu pa se bodo na Sočo podali tekmovalci in tekmovalke v odprtem tekmovanju.

V soboto bo prva vožnja mednarodne odprte tekme na sporedu ob 9. uri, druga vožnja bo sledila ob 11.45, v popoldanskem delu programa pa se bodo v kvalifikacijah tekme za točke ICF pomerili še najboljši slalomisti in slalomistke. Prva vožnja kvalifikacij tekme za točke ICF bo ob 14. uri, druga pa ob 15.30.

V nedeljo bodo prav tako najprej začeli z odprto tekmo (prva vožnja ob 9. uri, druga ob 11.45), polfinale tekme za točke ICF v vseh kategorijah se bo začel ob 14. uri, finalne vožnje v vseh kategorijah pa ob 15.45.