Na Soči najhitrejša Blaž Cof in Nejc Žnidarčič.

0
575

Medtem ko so slalomisti na progi v Trnovem ob Soči uživali prvič po več kot desetih letih, so spustaši na divjih vodah dobro seznanjeni s tem odsekom Soče. Domača tekmovanja tu so stalnica, prav tako pa tudi mednarodna tekmovanja. Na tokratni tekmi v sprintu na divjih vodah sta bila najhitrejša Blaž Cof v kanuju in Nejc Žnidarčič v kajaku.

Pred dobrim letom dni so se najboljši evropski spustaši v Trnovem ob Soči merili za naslove evropskih prvakov in poškodbi navkljub je takrat na najvišjo stopničko stopil Nejc Žnidarčič. Tekmovalec, ki se je na tem prizorišču naslova prvaka veselil tudi pred sedmimi leti, je bil najhitrejši tudi na tretji tekmi članskega slovenskega pokala HSE v spustu na divjih vodah.

S progo je Nejc Žnidarčič opravil v 34,81 sekundah, kar je sekundo hitreje kot Simon Oven, ki je med kajakaši zasedel drugo mesto. Tretji je bil Anže Urankar. Žnidarčič je bil najhitrejši že v prvem nastopu, medtem ko sta si na koncu Urankar in Oven izmenjala uvrstitvi, saj je bil po prvi vožnji Urankar drugi, Oven pa tretji.

V konkurenci kanuistov je zmagal Blaž Cof, ki je pred tem uspešno nastopil tudi na slalomski tekmi, kjer je bil peti. V sprintu je od starta do cilja potreboval 41,48 sekund. Na drugo mesto je priveslal Simon Hočevar, ki je bil 2,25 sekund počasnejši od Cofa. Tretje mesto je zasedel Martin Gale, s tremi sekundami zaostanka.

V ženski konkurenci kajakašic sta bili na startu tokrat samo dve tekmovalki. Zmagala je Avstrijka Valentina Dreier pred Niko Ozimc, ki je zaostala za dobri dve sekundi in pol.

Prihodnja tekma članskega slovenskega pokala v spustu na divjih vodah bo prihodnji teden.

 

Rezultati:

https://kajak-zveza.si/wp-content/uploads/2021/02/slopoktrnovo-27062020spust-flp-6.pdf