Slalomisti po trinajstih letih znova v Trnovem ob Soči.

0
455

Tretja tekma članskega slovenskega pokala HSE v slalomu na divjih vodah je tekmovalke in tekmovalce tokrat vodila v Trnovo ob Soči, ki slalomske tekme ni gostilo že trinajst let. Na naravni progi so se tokrat najbolj izkazali Eva Terčelj med kajakašicami, Peter Kauzer med kajakaši, Alja Kozorog med kanuistkami in Benjamin Savšek med kanuisti.

Odpoved mednarodnih tekmovanj in posledična vzpostavitev članskega slovenskega pokala HSE z več tekmami na domačih progah je botrovala vnovični organizaciji slalomske tekme na brzicah Soče v Trnovem ob Soči.

Preizkušnje na naravni progi se je Peter Kauzer, naš najizkušenejši in najuspešnejši kajakaš, še posebej veselil, saj je bil eden tistih, ki so v preteklosti na tej progi že veslali. »V užitek mi je bilo tekmovati tu, prvič po letu 2007. Mislim, da bi morali imeti več tekmovanj na naravnih progah,« je ob tem sporočil Hrastničan, ki je zmagal v članski konkurenci kajakašev. V prvi vožnji mu ni šlo vse po načrtih, a je stvari na svoje mesto postavil v drugo, ko je postavil najhitrejši čas dneva. Z 2,23 sekunde zaostanka se je na drugo mesto uvrstil Nemec Stefan Hengst, tretji pa je bil Tine Kancler z 2,63 sekunde zaostanka.

V ženski konkurenci kajakašic je bila najboljša svetovna prvakinja Eva Terčelj, ki je bila slabi dve sekundi hitrejša od povratnice po poškodbi Urše Kragelj, medtem ko se je na tretje mesto s tremi sekundami in pol zaostanka uvrstila Eva Alina Hočevar.

V moškem kanuju sta se na prvem in drugem mestu v skupni razvrstitvi članskega slovenskega pokala HSE še trdneje zasidrala Benjamin Savšek in Luka Božič. Še na tretji tekmi zapored je namreč zmagal Savšek, lanskoletni evropski prvak, na drugo mesto pa je še tretjič priveslal Božič, tretjeuvrščeni z lanskega svetovnega prvenstva. Prvo- in drugouvrščenega sta delili dve sekundi, medtem ko je dobre tri sekunde za Savškom zaostal Jure Lenarčič in tako osvojil tretje mesto.

V ženski kanuistični konkurenci so prva tri mesta zasedle lanske reprezentantke. Najhitrejša je bila Alja Kozorog, na drugo mesto je priveslala Eva Alina Hočevar, ki je za Primorko zaostala za pet sekund, tretja pa je bila Lea Novak, z dobrimi sedmimi sekundami zaostanka za Kozorogovo.

Prihodnja tekma članskega slovenskega pokala v slalomu na divjih vodah bo 25. julija v Solkanu.

 

 

Rezultati:

https://kajak-zveza.si/wp-content/uploads/2021/02/slopoktrnovo-27062020slalom-6ue-6.pdf

 

 

Foto: Janja Kauzer