Na svetovnem prvenstvu v SUP-u tudi Naja Pinterič

0
209

V tajski Pattayji se začenja svetovno prvenstvo v veslanju stoje (SUP), kjer bo med drugim slovenske barve zastopala tudi naša mladinska slalomska in spustaška reprezentantka Naja Pinterič. Tekme bodo na sporedu med sredo in nedeljo.

ICF svetovno prvenstvo v veslanju stoje (SUP) na Tajskem prinaša tekme v šestih različnih disciplinah, v sprintu, na daljši razdalji, tehnično preizkušnjo, tekmo na napihljivih deskah, pa tekmo za otroke in t. i. tekmo One Design. Prijavljenih je več kot 900 tekmovalk in tekmovalcev iz 49 držav.

V Azijo je odpotovalo šest slovenskih predstavnikov, med njimi tudi mladinska reprezentantka v slalomu in spustu na divjih vodah Naja Pinterič. Mlada tekmovalka, ki se je letos v slalomu veselila dveh posamičnih kolajn na evropskem prvenstvu v kanuju in kajakaškem krosu, ob tem pa imela na mladinskem svetovnem prvenstvu dve ekipni kolajni, pa tudi tri kolajne na svetovnem mladinskem prvenstvu v spustu, bo v sredo nastopila v tretji kvalifikacijski skupini sprinta, od koder bodo v polfinale napredovale štiri najhitrejše tekmovalke. V petek jo čaka tekma na daljši razdalji, v soboto pa še tehnična tekma.

Poleg Naje bodo za Slovenijo tekmovali še Natalija Fon Boštjančič, Polona Pušljar, Bernard Bojan, Patrik Olič in Rok Puvar.

Uradna stran: https://www.canoeicf.com/stand-up-paddling-world-championships/pattaya-2023

Program tekmovanja in rezultati:  https://memosoft.spotfokus.com/timetable/eventdetail/96/2023-ICF-Standup-Paddling-World-Championships-Sprint