Naja Pinterič zlahka v polfinale svetovnega prvenstva v SUP-u

0
202

S kvalifikacijami in četrtfinali se je v Pattayji začelo svetovno prvenstvo v SUP-u. Na prvenstvu, kjer nastopa več kot 900 tekmovalcev in tekmovalk iz 49 držav, je bil prvi tekmovalni dan namenjen kvalifikacijam in četrtfinalom v sprintu, kjer so nastopile tri Slovenke.

Slovenska mladinska reprezentantka na divjih vodah Naja Pinterič se je odlično znašla tudi na mirni vodi. V tretji kvalifikacijski skupini mladink v 200-metrski sprinterski preizkušnji je namreč v cilj priveslala kot druga, sekundo in 36 stotink za zmagovalko skupine Grkinjo Kyriaki Logotheti. Z drugim mestom si je brez težav zagotovila napredovanje v polfinale sprinta, ki bo na sporedu v četrtek, prav tako tudi finale A in B. Iz vsake polfinalne skupine bo v finale A napredovala četverica tekmovalk, preostale pa bodo nato tekmovale v finalu B.

V kategoriji tekmovalk nad 50 let pa sta slovenske barve zastopali Natalija Fon Boštjančič in Polona Pušljar. Natalija je v svoji kvalifikacijski skupini zmagala in prišla do uvrstitve v četrtfinale, kjer je veslala tudi Polona Pušljar, ki si je drugo fazo tekmovanja zagotovila s petim časom kvalifikacijske skupine. Natalija Fon Boštjančič je bila v prvi četrtfinalni skupini nato tretja in se uvrstila v polfinale, Polona Pušljar pa je v četrtfinalni skupini 2 zasedla drugo mesto in si tudi brez težav zagotovila polfinale. Polfinalne tekme se bodo začele v četrtek, ob 3. uri zjutraj po slovenskem času.

Uradna stran: https://www.canoeicf.com/stand-up-paddling-world-championships/pattaya-2023

Program tekmovanja in rezultati:  https://memosoft.spotfokus.com/timetable/eventdetail/96/2023-ICF-Standup-Paddling-World-Championships-Sprint