Na tekmi v Celovcu tudi številni slovenski slalomisti.

0
246

Celovec je gostil slalomsko tekmo Alpe Adria, na kateri je nastopilo precejšnje število slovenskih tekmovalcev, predvsem tistih v mlajših starostnih kategorijah. Slovenci so dosegli trinajst uvrstitev med najboljše tri.

Kar nekaj slovenskih tekmovalcev je izkoristilo bližino in se odpravilo na slalomsko tekmo v Celovec, na kateri so nastopali tekmovalci v različnih starostnih kategorijah, od dečkov in deklic pa do veteranov. Poleg avstrijskih in slovenskih tekmovalcev so nastopili še predstavniki Italije, Nemčije, Slovaške, Hrvaške in Madžarske.

V konkurenci kanuistov je s sekundo naskoka zmagal Simon Hočevar, za njim se je uvrstil Italijan Marco Babuin, tretji pa je bil Primorec Marko Čivčija. Družinski uspeh je dopolnila hčerka Simona Hočevarja, Eva Alina, ki je bila najboljša kanuistka v konkurenci deklic, med kajakašicami pa je bila četrta.

Med kajakaši je bil najhitrejši Celjan Martin Srabotnik, drugi je bil Italijan Lukas Mayr, tretji pa Avstrijec Christopher Kremslehner. Urban Kapušin je zasedel sedmo mesto, Patrik Čermelj pa deveto. V članski konkurenci kanuistk je startala le Nina Bizjak.

V konkurenci mladink je bila najboljša kajakašica domačinka Nina Weratschnig, za njo se je uvrstila članica KKK Tacen Neža Vrevc, tretja pa je bila še ena Avstrijka Valentina Dreier. Tik pod zmagovalnimi stopničkami je tekmo končala Alja Kozorog, mesto za njo, na peto, se je uvrstila njena klubska kolegica Beti Medved, Ljubljančanka Neža Jarc je bila šesta, Živa Kavs sedma, Teja Vrbnjak Erbežnik deveta, deseterico pa je zaokrožila članica celjskega kluba Nika Teršek.

Prav tako drugo mesto si je priveslal svetovni mladinski podprvak Vid Kuder Marušič, ki je zaostal za Italijanom Matthiasom Wegerjem. Tretji je bil Avstrijec Felix Oschmautz. Val Manfreda Vidrih je tekmovanje končal na četrtem mestu, Žan Jakše je bil šesti, Luka Čižman osmi, Jurij Žmavc deveti, Tine Kancler pa deseti. Do 37. mesta se je zvrstilo še enajst slovenskih predstavnikov. V konkurenci kanuistov si je tretje mesto med mladinci priveslal Jakob Jeklin, ki je zaostal le za Italijanoma Paolom Cecconom in Gabrielejem Ciullo. Urh Turnšek je bil peti, Gašper Kovačič mesto za njim, Tine Kancler sedmi, Aljaž Jug pa je dosegel deveti čas.

Kot je že bilo omenjeno je Eva Alina Hočevar zmagala med kanuistkami v kategoriji deklic, na drugo mesto se je uvrstila Lea Novak, tretja pa je bila Italijanka Carolina Massarenti. Lea Novak je bila najuspešnejša v konkurenci kajakašic, Eva Alina Hočevar je zasedla četrto mesto, Neja Vodopivec je bila peta, Zala Zanoškar pa šesta.

Na stopničke med dečki se je uvrstil kanuist Jaka Bernat, ki je bil tretji. Lan Tominc je zasedel četrto mesto, Nejc Polenčič je bil peti, Juš Javornik pa deveti. Tretje mesto med dečki si je priveslal tudi kajakaš Štefan Božič, med deseterico pa so se uvrstili še Lan Tominc, ki je bil četrti, Marko Petek kot peti, Lenart Burgar kot deveti in Brin Colnar, ki je zasedel deseto mesto. V najštevilčnejši kategoriji na tekmi je nastopilo še sedemnajst slovenskih tekmovalcev.

Nastopili so tudi veterani, kjer je slovenske barve zastopal Dean Bezeljak. Zasedel je drugo mesto, za Italijanom Dariem Romanom in pred Avstrijcem Wolfgangom Kremslehnerjem.

Podrobnejše rezultate tekme v Celovcu lahko najdete tukaj.