Članski državni prvaki v sprintu so Zakrajšek, Ostermanova, Debeljak in Požek.

0
580

Na Bledu so izvedli še drugi del državnega prvenstva v sprintu na mirnih vodah. Po sobotnih preizkušnjah na 1000 metrov so se tekmovalke in tekmovalci v nedeljo pomerili še na 200- in 500-metrski razdalji. Anja Osterman je bila najboljša na 200 in 500 metrov, Jošt Zakrajšek je bil najhitrejši na 500 metrov, na 200 metrov je slavil Vid Debeljak, v kanuju na 200 metrov pa je bil med člani najboljši Simon Požek. Na DP so sicer tekmovalci nastopili v šestih starostnih kategorijah.

Kajakašice, kajakaši in kanuisti so na Bledu opravili s še zadnjimi nastopi na državnem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah. Tako kot na 1000-metrski razdalji so tudi v nedeljskih tekmah na 200 in 500 metrov mesta pri vrhu zasedli bolj ali manj isti tekmovalci. Članski državni prvak na 1000 metrov Jošt Zakrajšek je bil najboljši tudi na 500 metrov, kjer je prehitel klubskega kolega Vida Debeljaka (oba KKK Tacen), na tretje mesto pa se je uvrstil Peter Samotorčan (KKK Orka). Nekoliko presenetljivo je nato Zakrajšek, ki mu sicer ležijo tekme na daljše razdalje, ostal brez kolajne na 200 metrov. Bil je šele četrti s sekundo zaostanka za tretjim mestom. Državni prvak je postal Vid Debeljak, drugi je bil Malin Titorič (KKK Orka), tretji pa Matija Babič (KKK Žusterna). Vid Debeljak je naslov državnega prvaka na 200 metrov osvojil tudi v konkurenci mlajših članov, drugi je bil Rok Šmit iz Bohinja, tretji pa Malin Titorič.

V ženski konkurenci je naslovu prvakinje na 1000 metrov Anja Osterman (KKK Adria) dodala še naslova najboljše v državi na 200 in 500 metrov. Na obeh razdaljah je Szilvia Kollo (KKK Orka) osvojila srebrno kolajno, Tea Kralj iz Kajak kanu kluba Žusterna pa bronasto. Na 200-metrski razdalji so se pomerili tudi kanuisti, kjer je med člani zmagal Simon Požek, drugi je bil Malin Titorič (oba KKK Orka), tretji pa Matej Madruša (KKK Adria).

V mladinski konkurenci kajakašev na 500 metrov je zlato kolajno osvojil Rok Šmit iz KKK Bohinj, drugi je bil Matic Klobučar iz Kajak kluba Soške elektrarne, tretji pa Jan Šmit, prav tako iz Bohinja. Rok Šmit in Matic Klobučar sta kot prvi in drugi končala tudi 200-metrsko preizkušnjo, tretje mesto pa si je priveslal Jani Jarc (KK Soške elektrarne). Omenjeni tekmovalci so bili na vrhu tudi v konkurenci kajakaških dvojcev na 500 metrov. Jani Jarc in Matic Klobučar (KK SE) sta za dobre pol sekunde prehitela Roka in Jana Šmita iz Bohinja, tretja pa sta bila predstavnika KK Soške elektrarne Jakob Klobučar in Alen Telban.

Med mladinkami na 500 metrov se je prvega mesta razveselila Špela Bajrič iz Bohinja, druga je bila Mia Medved (KK SE), tretja pa Metka Volk Štefič (KKK Žusterna). Iste tekmovalke so prva tri mesta osvojile tudi na 200 metrov, le da je Mia Medved tekmo končala pred Špelo Bajrič, Metka Volk Štefič pa je bila znova tretja. Med kajakaškimi dvojci mlajših mladink sta tako na 200 kot 500 metrov slavili Špela Bajrič in Taja Smukavec (KKK Bohinj), pred Mio Medved in Evo Jeklin (KK SE). Na 500 metrov sta si bronasto kolajno priborili Anja Jerman in Kaja Kajin (KKK Adria), na 200 metrov pa Metka in Katja Volk Štefič iz KKK Žusterna.

V konkurenci mlajših mladincev na 500 metrov je zmagal kajakaš Soških elektrarn Blaž Jug, pred klubskim kolegom Jakobom Klobučarjem in Rokom Štefičem (KKK Orka). Najhitrejši kanuist med mlajšimi dečki tako na 200 kot 500 metrov je bil Vid Oštrbenk iz KKK Čatež. Drugo mesto si je na obeh razdaljah priveslal Matej Madruša, tretje pa Teo Gajšak (oba KKK Adria).

V konkurenci deklic so prav tako iste tri tekmovalke zasedle prva tri mesta na obeh razdaljah, enake uvrstitve pa so zabeležile tudi na 1000-metrski tekmi. Najboljša je bila predstavnica KKK Bohinj Taja Smukavec, druga je bila Eva Volk, tretja pa Ula Valentič (obe KKK Žusterna). Med mlajšimi deklicami je s progo najhitreje opravila Romina Mihalič (KKK Orka), druga je bila Manca Mikelj (KKK Bohinj), tretja pa Lea Volk (KKK Čatež). Tekmovalke so nastopile tudi v kajakaških dvojcih. Med mlajšimi deklicami sta bili najuspešnejši Tjaša in Manca Mikelj iz KKK Bohinj, drugi sta bili predstavnici kluba Orka Maja Hočevar in Romina Mihalič, tretji pa Lea Volk in Hana Ilijaš iz Čateža. V konkurenci deklic sta državni prvakinji postali Metka Mihalič in Nika Likar iz Orke, drugi sta bili predstavnici istega kluba Petra Kuzelj in Maja Ferfolja, tretji pa članici KKK Krško Maša Račič in Pika Kuselj.

Med dečki je na 500 metrov slavil Jan Markelj (KKK Bohinj), pred Luko Drolom (KK SE) in klubskim kolegom Maticem Ajdičem, med mlajšimi dečki je na polkilometrski razdalji zmagal član KKK Žusterna Klemen Rajčič, drugi je bil Maj Oštrbenk (KKK Čatež), tretji pa Teo Gajšak (KKK Adria). Tekmovalci KKK Žusterna so bili najboljši tudi v konkurenci kajakaških dvojcev. Peter Karas in Dar Veter Larikov sta bila najboljša med dečki, Klemen Rajčič in Maj Parovel pa med mlajšimi dečki. V kategoriji dečkov je srebro pripadlo Janu Marklju in Maticu Ajdiču iz Bohinja, bron pa Benu Kunstu in Vidu Oštrbenku iz Čateža. Med mlajšimi dečki sta drugo mesto osvojila Nil Kerin in Jakob Stojanovič iz Čateža, bron pa Mitja Preskar in Taj Kevin Bizjak iz Krškega.

Sebastjan Blažič (KKK Žusterna) je bil najhitrejši na najkrajši razdalji. Za njim sta se uvrstila člana KK Soške elektrarne Blaž Jug in Alen Telban. Najhitrejši je bil tudi Jan Markelj iz Bohinja, ki je tekmo na 200 metrov dobil pred klubskim sotekmovalcem Miho Fartekom in Petrom Karasem (KKK Žusterna). Slednji je v kajakaškem dvojcu združil moči z Darom Vetrom Larikovom. Tekmovalca Žusterne sta zmagala pred Janom Markljem in Maticem Ajdičem iz Bohinja in Benom Kunstom in Vidom Oštrbenkom iz Čateža.

 

Podrobnejše rezultate DP na Bledu lahko najdete tukaj.