Na tretji izbirni tekmi Kauzer, Savšek in Kragljeva znova na vrhu.

0
616

V Tacnu je potekala tretja izmed štirih izbirnih tekem za sestavo slovenske reprezentance v slalomu na divjih vodah. Čeprav sta si Peter Kauzer in Benjamin Savšek neuradno že pretekli konec tedna zagotovila mesti v reprezentanci (imela sta bonus zaradi osvojenih posamičnih kolajn na lanskem svetovnem prvenstvu), ne popuščata. Na tretji tekmi je bil Savšek najboljši med kanuisti, Peter Kauzer pa med kajakaši. Druge zmage na izbirnih tekmah se je veselila kajakašica Urša Kragelj, med kanuistkami pa je bila najboljša Nina Bizjak, ki je na tekmi sicer osvojila drugo mesto, saj jo je prehitela Avstrijka Nadine Weratschnig.

Po treh izbirnih tekmah, ki jih v prvih dveh majskih vikendih gosti Tacen, še vedno čakamo na končno podobo reprezentance, ki bo Slovenijo letos zastopala na največjih kajakaških tekmovanjih. Ob številnih odličnih tekmovalcih in izenačenih bojih, so vsakršna ugibanja, komu bodo pripadla mesta, tvegano početje.

Med kanuisti je znova zmagal Benjamin Savšek, ki je tekmece prehitel za več kot tri sekunde. Na drugo mesto je priveslal Luka Božič, na tretje pa Anže Berčič. Kot četrti je tretjo kvalifikacijsko preizkušnjo končal Blaž Cof, Jure Lenarčič je bil peti, Urh Turnšek šesti, Klemen Vidmar sedmi, Jakob Jeklin deveti, deseterico pa je zaokrožil Žiga Taljat.

V ženskem kanuju je s progo najbolje opravila Avstrijka Nadine Weratschnig, ki ji savske brzice očitno ustrezajo, saj se je posamične kolajne med kanuistkami veselila na lanskem evropskem prvenstvu v Tacnu. Z dobrimi petimi sekundami zaostanka je na drugem mestu tekmo končala Nina Bizjak, Eva Alina Hočevar pa je bila tretja. Lea Novak je zasedla četrto mesto, Alja Kozorog pa je bila po veliki napaki, ki jo je stala dodatnih 50 sekund, sedma.

»S prvim vikendom, še posebej s sobotnim nastopom, sem bila zelo zadovoljna. Nedeljska tekma se mi je malo ponesrečila, ampak danes je šlo spet znova.  Bila je dobra vožnja. V finalu sem želela ponoviti prvo vožnjo, ki je bila res dobra, ampak so le izbirne tekme in pritisk dela svoje, tako da mi ni uspelo. Jutri želim odpeljati še dve dobri vožnji, da zaključim s temi izbirnimi tekmami,« je po nastopu povedala Nina Bizjak.  

Brez presenečenj je minila preizkušnja kajakašev. Najizkušenejši Peter Kauzer je bil znova najhitrejši. Sekundo in 66 stotink je na drugem mestu za njim zaostal Niko Testen, tretje mesto pa si je priveslal Avstrijec Felix Oschmautz. Martin Srabotnik je bil tokrat četrti, Tine Kancler šesti, Vid Kuder Marušič sedmi, Žan Jakše osmi, Val Manfreda Vidrih deveti, Simon Brus pa deseti.

Po drugem mestu je mladi primorski kajakaš Niko Testen povedal: »Z vožnjami sem kar zadovoljen, saj sem pokazal, da sem čez zimo dobro napredoval. Mislim, da je letos prava sezona. Na prvi tekmi mi ni ravno šlo, ampak na drugi in tretji je bilo boljše. Vem pa, da lahko odpeljem še veliko boljše.«

Drugič v treh nastopih na izbirnih tekmah je slavila kajakašica Urša Kragelj. Primorka je bila znova z naskokom najhitrejša od vseh tekmovalk na startu, saj je kljub štirim kazenskim sekundam zanesljivo zmagala. Avstrijka Lisa Leitner je za Kragljevo na drugem mestu zaostala za dobri sekundi. Tretje mesto si je priveslala Eva Terčelj, Ajda Novak pa je bila četrta. Med deseterico so bile uvrščene še tri slovenske kajakašice, in sicer Eva Alina Hočevar kot šesta, Lea Novak kot deveta in Eva Jeklin kot deseta.

Zadnja izbirna tekma bo na sporedu jutri, v nedeljo, znova v Tacnu. Prvi nastop se bo začel ob 10.30, finalne preizkušnje pa ob 13. uri.

 

 

Rezultati: http://siwihome.azurewebsites.net/canoe123/live?SessionKey=slocanoe.20180512_tacen