Najbolj so se izkazali predstavniki Orke in domačega kluba Žusterna.

0
612

Koper je minuli konec tedna gostil 27. mednarodno regato Capris, ki je na slovensko morje privabila prek 100 tekmovalcev in tekmovalk, ki so nastopili na 200- in 500-metrski progi med ustjem Badaševice in kopališčem v Žusterni. Organizatorji iz kajakaškega kluba Žusterna so izvedli 30 tekem, katerih so se udeležili predstavniki in predstavnice šestih klubov, med njimi tudi hrvaškega Raba. Organizatorji so sicer upali še na udeležbo predstavnikov Makedonije, Italije, Slovaške ter Bosne in Hercegovine, a ker so v istem času potekala tudi druga tekmovanja v sprintu na mirnih vodah, tokrat niso pokazali svoje pripravljenosti še v Kopru. Na regati so se sicer najbolj izkazali tekmovalci in tekmovalke Orke ter domačega kluba.

Predstavniki prirediteljev so bili ob koncu uspešno izvedenega tekmovanja zadovoljni: »Imeli smo se odlično, dobre volje, navkljub kar nekaj prevrnitvam, ni zmanjkovalo. Največja pohvala gre vsem tekmovalcem in tekmovalkam, ki se niso borili le z valovi, temveč tudi s pasjo vročino. Prav tako si pohvalo zaslužijo tudi vse prostovoljke in prostovoljci, ki so s skupnimi močmi uspešno izpeljali prireditev, kakor tudi zdravniški ekipi in sodnikom, posadkam na spremljevalnih čolnih in še posebej predstavnikom slovenske vojske.«

Na tekmovanju so podelili tudi priznanja najboljšim klubom, ki so se udeležili regate. Skupni pokal za najvišje so vzdignili tekmovalci Orke, ki so dosegli 470 točk, Žusterna si je s 330 točkami prislužila drugo mesto, Rab s 125 točkami pa tretje. Sledili so Adria Ankaran, Ankaran in Krško.

 

Vse rezultate si lahko ogledate na: www.kajak-zveza.si/moduli/rezultati/files/CAPRIS_2015_rezultati_jC2i.xls

 

 

Foto: Mirjana Blažek