Nejc Žnidarčič 1., Anže Urankar 2., Vid Debeljak 3., Blaž Cof 2.

0
561

Le dan po zaključku svetovnega pokala v spustu na divjih vodah na Soči so se tekmovalci in tekmovalke že pomerili na novi tekmi. Tekmovali so v sprintu na divjih vodah v avstrijskem Murauu, kjer so Slovenci prikazali pravo prevlado. V konkurenci kajakašev je zmagal Nejc Žnidarčič, Anže Urankar je bil drugi, Vid Debeljak pa tretji. Med kanuisti se je z drugim mestom izkazal Blaž Cof.

Sprinterska tekma na Muri je bila zelo tesna, saj je prve tri kajakaše ločilo vsega 37 stotink sekunde, več kot eno sekundo pa je za zmagovalcem zaostal šele sedmouvrščeni kajakaš. Še drugi dan zapored se je zmage v svetovnem pokalu veselil Nejc Žnidarčič, ki je bil najhitrejši že v kvalifikacijski vožnji. Z drugo zmago v seriji tekem za svetovni pokal se je povzpel na prvo mesto v skupnem seštevku, kjer ima sedaj deset točk prednosti pred francoskim reprezentantom Paulom Jeanom. »Imam zelo dobre možnosti za ponovno zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala. Če Francoz jutri zmaga, moram biti najmanj tretji,« je sporočil Žnidarčič. Ta včeraj še ni bil prepričan, ali bo sploh nastopil na dolgi ponedeljkovi klasični preizkušnji, saj ob desetem mestu v sprintu na Soči in zmagi v klasičnem spustu, ni bil povsem na vrhu skupnega seštevka. Na tretji tekmi svetovnega pokala pa so se karte nekoliko premešale, tako da bo najboljši slovenski kajakaš nastopil tudi v klasiki.

V sprintu so bili uspešni tudi preostali slovenski reprezentanti. Anže Urankar je bil drugi, za Žnidarčičem je zaostal za 26 stotink sekunde, na tretje mesto pa se je uvrstil Vid Debeljak. Maks Frančeškin je tako kot na Soči zasedel sedmo mesto, Tim Novak je bil deseti, Tim Kolar pa dvanajsti.

Po drugem mestu na sobotnem klasičnem spustu je do kolajne srebrnega leska znova priveslal še kanuist Blaž Cof. Tako kot pri Trnovem ob Soči je bil od njega boljši nemški reprezentant Normen Weber, ki je bil od Cofa hitrejši za 1,85 sekunde. Tretji je bil Hrvat Emil Milihram.

V preostalih kategorijah tokrat nismo imeli svojih predstavnikov. Med kajakašicami je zmagala Francozinja Charlene Le Corvaisier, pred Avstrijko Nino Weratschnig in Nemko Sabine Fuesser, med kanuistkami pa je slavila Švicarka Sabine Eichenberger, pred Nemko Sabrino Barm in Francozinjo Marion Loheac. Med dvojci sta za dvojno zmago poskrbela para Leduc – Zouggari in Bizard – Legare, tretja pa sta bila domačina Manuel Filzwieser in Peter Draxl.

Jutri spustaše na Muri čaka še preizkušnja klasičnega spusta, že v petek pa bo na Dunaju otvoritev svetovnega prvenstva v sprintu na divjih vodah.