Nejc Žnidarčič in Anže Urankar na stopničkah evropskega pokala.

0
511

Medtem ko se slalomisti na divjih vodah za naslove evropskih prvakov ta konec tedna merijo v Pauju, so spustaši na divjih vodah zbrani na drugi strani Pirenejev, v španskem La Seu d”Urgellu. Na prizorišču, ki bo konec septembra gostilo svetovno prvenstvo v slalomu in sprintu na divjih vodah, je Nejc Žnidarčič zmagal na tekmi evropskega pokala v sprintu na divjih vodah, Anže Urankar pa je bil tretji.

Spustaši na divjih vodah po zelo uspešnem evropskem prvenstvu, ki ga je sredi maja gostila Soča, nadaljujejo z dobrimi nastopi. V La Seu d”Urgellu je bil Nejc Žnidarčič nepremagljiv med kajakaši na tekmi evropskega pokala v sprintu na divjih vodah. Najhitrejši čas je dosegel že v kvalifikacijah, kjer si je s prvim nastopom zagotovil mesto v finalu. Tudi v tej fazi tekmovanja je z brzicami reke Segre opravil najhitreje izmed vseh in se veselil zmage. Na zmagovalnem odru mu je družbo delal še Anže Urankar, ki je bil tretji. Med Slovenca se je vrinil Francoz Maxence Barouh. 

Tik pod stopničkami je tekmo končal evropski in svetovni prvak v klasičnem spustu Simon Oven, v finalu pa je veslal še Tim Novak in bil osmi. Z nastopom je v kvalifikacijah zaključil mladinec Urban Novak.

Med kanuisti je nastopil Blaž Cof in bil na koncu v finalu peti. Višje je bil uvrščen po prvi vožnji, ko je bil drugi, pred njim je bil uvrščen le Francoz Louis Lapointe, ki se je nato tudi veselil končne zmage na tekmi evropskega pokala. Drugo mesto med kanuisti si je priveslal Čeh Ondrej Rolenc, Francoz Quentin Dazeur pa je bil tretji.

V nedeljo bo v Španiji še ena tekma, in sicer preizkušnja za točke ICF.