Nejc Žnidarčič in Blaž Cof zmagala v Augsburgu.

0
523

V nemškem Augsburgu je potekala še druga tekma v sprintu na divjih vodah ta konec tedna. Po sobotni zmagi Nejca Žnidarčiča se je nedeljska tekma za ECA evropski pokal v sprintu na divjih vodah za slovenska udeleženca iztekla še bolje. Žnidarčič je znova slavil v konkurenci kajakašev, med kanuisti pa se je na najvišjo stopničko povzpel še Blaž Cof.

Tako Blaž Cof kot Nejc Žnidarčič sta si finalno vožnjo zagotovila že po prvi kvalifikacijski vožnji, saj je bil Cof v kvalifikacijah drugi z le tremi stotinkami zaostanka za Francozom Louisom Passernigom, Nejc Žnidarčič pa je bil najhitrejši med kajakaši.

Blaž Cof, ki bo letos v Španiji branil naslov svetovnega prvaka v sprintu na divjih vodah, je v odločilni vožnji prikazal največ in zmagal s sekundo naskoka pred Nemcem Normenom Webrom, na tretje mesto pa se je uvrstil Hrvat Luka Obadić, ki pa je zaostal že za več kot tri sekunde.

S skoraj dvema sekundama naskoka pred najbližjim zasledovalcem je na progi, kjer je že osvojil naslov svetovnega prvaka v sprintu na divjih vodah, še drugi dan zapored zmagal Nejc Žnidarčič. Na drugo mesto se je uvrstil nemški kajakaš Yannick Lemmen, na tretje pa njegov rojak Bjoern Beerschwenger, ki pa je postavil skoraj tri sekunde počasnejši čas kot Žnidarčič.

Spustaše na divjih vodah le še dva tedna ločita od evropskega prvenstva, ki bo med 14. in 18. majem potekalo v Trnovem ob Soči.