V Tacnu zmagi Urše Kragelj in Anžeta Berčiča.

0
442

V Tacnu se je zaključila tekma za evropski pokal v slalomu na divjih vodah, ki je bila tudi druga izbirna tekma za sestavo slovenske članske reprezentance. Na savskih brzicah sta si zmagi priveslala kajakašica Urša Kragelj in kanuist Anže Berčič.

V finalu kanuistov je tokrat najboljšo vožnjo prikazal tekmovalec tacenskega kluba Anže Berčič, ki je bil 77 stotink sekunde hitrejši od klubskega kolega Benjamina Savška, sicer najhitrejšega v sobotnih kvalifikacijah. Na tretje mesto je s sekundo zaostanka za zmagovalcem prišel italijanski kanuist Raffello Ivaldi. V finalu so veslali še štirje slovenski kanuisti. Luka Božič se je uvrstil na četrto mesto, Jure Lenarčič je bil osmi, Tine Kancler deveti, Klemen Vidmar pa deseti.

Za domačo zmago na mednarodnem tekmovanju v Tacnu je poskrbela tudi kajakašica Urša Kragelj. Bila je daleč najhitrejša na progi, saj je kljub dvema kazenskima sekundama za sekundo prehitela dolgoletno reprezentančno kolegico Evo Terčelj. Na tretje mesto je priveslala italijanska reprezentantka Stefanie Horn. Eva Alina Hočevar je v kajaku zasedla peto mesto, Lea Novak pa je bila osma.

V preostalih dveh finalih sta zmagi odšli v Italijo. V kajaku je med moškimi namreč slavil Giovanni de Gennaro, ki je bil skoraj dve sekundi hitrejši od Petra Kauzerja. Na tretje mesto pa je priveslal Švicar Gelindo Chiarello. Za čim boljše uvrstitve v finalu se je potegovala še peterica Slovencev. Vid Kuder Marušič je bil četrti, Tine Kancler šesti, Martin Srabotnilk sedmi, Žan Jakše deveti, Niko Testen pa deseti.

V konkurenci kanuistk se je na zmagovalne stopničke uvrstila Nina Bizjak, ki je tokrat zasedla tretje mesto. Eva Alina Hočevar je kanuistično preizkušnjo tako kot v kajaku končala na petem mestu, Alja Kozorog je bila šesta, Lea Novak pa deveta. Zmagala je Italijanka Marta Bertoncelli, druga pa je bila Ukrajinka Viktoriia Dobrotvorska.

Slovenske slalomiste prihodnji konec tedna čakata še dve izbirni tekmi, ki jih bodo tokrat opravili skupaj s Slovaki v Bratislavi.