Nejc Žnidarčič in Blaž Cof zmagovalca izbirne tekme v sprintu na divjih vodah na Soči

0
432

Spustaši na divjih vodah so nastopili na prvi izmed treh izbirnih tekem, ki jih čakajo ta konec tedna v Trnovem ob Soči. V sprintu je med kajakaši slavil Nejc Žnidarčič, med kanuisti Blaž Cof, med kajakašicami pa je bila najbolje uvrščena Slovenka Nika Ozimc na drugem mestu.

V ponedeljek so se spustaši na divjih vodah na Savi Dolinki potegovali za naslove državnih prvakov v klasičnem spustu, hkrati je bila tekma tudi prva izbirna za sestavo slovenske reprezentance, ta konec tedna pa se nahajajo v Trnovem ob Soči.

Prvi izmed treh tekmovalnih dni je bil namenjen preizkušnji v sprintu na divjih vodah. V konkurenci kajakašev je zmagal petkratni svetovni prvak v tej disciplini Nejc Žnidarčič, ki pa se je na vrh zavihtel šele po drugi vožnji. V prvi vožnji je namreč v konkurenci tekmovalcev iz Slovenije, Italije, Avstrije, Srbije in Severne Makedonije zasedel šele 21. mesto. Z drugim nastopom si je priveslal zmago s 16 stotinkami naskoka pred Simonom Ovnom, na tretje mesto je prišel Anže Urankar, ki je zaostal za 72 stotink, četrti pa je bil Tim Novak, z 81 stotinkami zaostanka za Žnidarčičem.

V konkurenci kanuistov je zmagal Blaž Cof. Nekdanji svetovni prvak je bil v obeh vožnjah najhitrejši izmed vseh, za končni rezultat pa je štela druga, kjer je bil še hitrejši kot v prvo. Na drugo mesto je priveslal mladinec Martin Gale, ki je zaostal za 61 stotink, tretji pa je bil Italijan Pietro Toniolo. Nejc Gradišek je bil četrti.

V ženski konkurenci se je s Sočo najbolje spopadla Italijanka Giulia Formenton. Sekundo in 79 stotink počasneje je v cilj priveslala Nika Ozimc, kar je zadostovalo za drugo mesto, tretja pa je bila Avstrijka Valentina Dreier. Ana Šteblaj je zasedla peto mesto, Živa Jančar pa šesto.

V soboto in nedeljo sta na vrsti še ena sprinterska preizkušnja in tekma v klasičnem spustu.

Rezultati: https://kajak-zveza.si/rezultati/izbirna-tekma-v-spustu-na-divjih-vodah-sprint-trnovo-ob-soci-6-5-2022/