Na Soči znova v ospredju Nejc Žnidarčič in Blaž Cof

0
529

Drugi tekmovalni dan na Soči so spustaši na divjih vodah znova nastopili v sprintu na divjih vodah. Presenečenj ni bilo, saj so v cilj znova najhitreje priveslali tisti, ki so bili najboljši že v petek. V moškem kajaku Nejc Žnidarčič, v kanuju Blaž Cof, v ženskem kajaku pa Italijanka Giulia Formenton.

Tretja izbirna tekma v spustu na divjih vodah ni prinesla presenečenj. Druga sprinterska preizkušnja je med kajakaši pripadla našemu najbolj izkušenemu in najboljšemu kajakašu Nejcu Žnidarčiču. Primorec je od starta do cilja potreboval minuto, sedem sekund in 17 stotink, kar je sekundo in 15 stotink manj od drugouvrščenega Anžeta Urankarja. Na tretje mesto je priveslal Tim Novak, Simon Oven je bil šesti, med najboljšo deseterico pa sta tekmo končala še Tjaš Til Kupsch kot osmi in Matija Preskar kot deveti.

Tretjo zmago letošnjih izbirnih tekem in drugo na Soči je dosegel kanuist Blaž Cof. Bil je 92 stotink sekunde hitrejši od Martina Galeta, na tretje mesto pa se je uvrstil Nejc Gradišek. Slovenske barve je zastopal še Leon Breznik, ki je bil sedmi.

V konkurenci kajakašic je tako kot v petek zmaga odšla v Italijo. Zmagala je namreč Giulia Formenton, in sicer s sekundo in 12 stotinkami naskoka pred Ano Šteblaj. Na tretje mesto se je uvrstila Avstrijka Valentina Dreier. Živa Jančar je bila četrta, Nika Ozimc pa šesta.

V nedeljo v Trnovem ob Soči sledi še ena izbirna tekma.

Rezultati: https://kajak-zveza.si/rezultati/izbirna-tekma-v-spustu-na-divjih-vodah-3-trnovo-ob-soci-7-5-2022/