Nejc Žnidarčič sedemnajstič zapored državni prvak v sprintu na divjih vodah.

0
320

Slovenski spustaši na divjih vodah so danes nastopili na državnem prvenstvu v sprintu na divjih vodah, ki je potekal v Solkanu. Tekmovanje je bila izvrstna priložnost za preverjanje forme pred prihajajočim svetovnim prvenstvom v Španiji, hkrati pa je bilo tudi eno izmed izbirnih tekmovanj za prihodnjo sezono, ko bo člansko svetovno prvenstvo v spustu na divjih vodah v začetku sezone potekalo v Združenih državah Amerike.

Že sedemnajst let v kajakaški konkurenci dominira Nejc Žnidarčič, letošnji evropski prvak v sprintu na divjih vodah, ki bo med glavnimi favoriti tudi za zlato odličje na svetovnem prvenstvu, ki ga bo ob koncu septembra gostil La Seu d”Urgell. Tokrat je bil dobro sekundo hitrejši od drugouvrščenega Anžeta Urankarja in dve sekundi od Simona Ovna in Tima Novaka, ki sta delila tretje mesto.

Med kanuisti je po pričakovanjih zmagal Blaž Cof, ki bo tako kot kajakaši v Španiji ciljal na zmagovalni oder. Na drugo mesto je priveslal Maj Oštrbenk, na tretje pa Martin Gale.

Med kajakašicami je bila najhitrejša Ana Šteblaj, pred Heleno Domajnko in Živo Jančar. Ker so vse tri tekmovalke še mladinke, so jim pripadli naslovi tako v članski konkurenci, kot med mlajšimi članicami in mladinkami.

Podobna situacija je bila tudi v ženskem kanuju, kjer so se na prva tri mesta uvrstile Ana Šteblaj, Naja Pinterič in Asja Jug. Na Sočo so se v absolutni konkurenci podali tudi dvojci. Zmagala je naveza Maks Frančeškin – Blaž Cof, pred Martinom Galetom in Nejcem Gradiškom ter dvojcem Krivic – Jančar.

V ekipni članski konkurenci je slavila ekipa KKK Ljubljana, v postavi Urankar, Novak in Oven, pred ekipo Soških elektrarn z Nejcem Žnidarčičem, Erazmom Šavlijem in Tinetom Kanclerjem, ter postavo Tacna, za katerega so veslali Aljaž Dimič, Matic Firm in Lenart Stanovnik. V ekipni tekmi kanuistov so zmagali predstavniki KK Simon, pred prvo in drugo ekipo Soških elektrarn. V članski ekipni tekmi kajakašic so zmagale predstavnice KKK Ljubljana, pred tekmovalkami Soških elektrarn in Tacna.

V kajakaški konkurenci mlajših članov je državni naslov osvojil Anže Urankar, drugi je bil Tim Novak, tretji pa Vid Oštrbenk. Slednji je postal državni prvak med mladinci, na drugo mesto v tej starostni skupini je priveslal Erazem Šavli, na tretje pa Urban Novak.

Med kanuisti do 23 let in v konkurenci mladincev so prva tri mesta osvojili isti tekmovalci, in sicer Maj Oštrbenk, Martin Gale in Nejc Gradišek.

Na Soči so se pomerili tudi mlajši tekmovalci in tekmovalke, v kategorijah mlajših mladink in mladincev ter starejših/mlajših dečkov/deklic v kajaku in kanuju.

Vse rezultate lahko najdete na: http://www.timing-mojstrana.com/25-8-2019-solkan-drzavno-prvenstvo-v-sprintu/