Slalomisti na divjih vodah vstopajo v drugi del sezone.

0
609

Po daljšem premoru se ta konec tedna v Nemčiji začenja drugi del letošnje članske tekmovalne sezone v slalomu na divjih vodah. Markkleeberg bo med petkom in nedeljo gostil četrto tekmo za svetovni pokal, na kateri bodo nastopili tudi slovenski reprezentanti.

Medtem ko so julija mladinci in mlajši člani nastopali na evropskem in svetovnem prvenstvu v Liptovskem Mikulašu in Krakovu, so si člani lahko vzeli nekaj dni premora ali pa se pripravljali na drugi del sezone. Ta se začenja v petek, ko bodo v Markkleebergu na sporedu kvalifikacije četrte tekme svetovnega pokala.

V petek dopoldne bodo na sporedu kvalifikacije kanuistov in kajakašic, popoldne pa še kanuistk in kajakašev. V soboto se bodo v polfinalih in finalih pomerili kanuisti in kajakašice, v nedeljo pa kanuistke in kajakaši. Po koncu slalomskega dela nedeljskega programa sledijo še tekme v ekstremnem slalomu na divjih vodah.

To bo predzadnja tekma za svetovni pokal v slalomu na divjih vodah, finalna sledi prihodnji konec tedna v Pragi.

V Nemčiji se na novo preizkušnjo že pripravlja slovenska ekipa, ki jo sestavljajo kajakaši Peter Kauzer, Niko Testen in Martin Srabotnik, kajakašice Eva Terčelj, Ajda Novak in Eva Alina Hočevar, kanuisti Luka Božič, Anže Berčič in Benjamin Savšek ter kanuistke Alja Kozorog, Lea Novak in Eva Alina Hočevar.

 

 

Sobotne in nedeljske preizkušnje si bo mogoče ogledati na TV Slovenija 2, že petkove kvalifikacije pa tudi na spletu na: https://www.youtube.com/user/CanoeKayakTV

 

Rezultati bodo na voljo na: https://www.canoeicf.com/canoe-slalom-world-cup/markkleeberg-2019