Nejc Žnidarčič, Tim Kolar in Maks Frančeškin so v klasiki na EP osvojili bron.

0
459

Za spustaši na divjih vodah je drugi tekmovalni dan evropskega prvenstva v Banjaluki. Po četrtkovem bronu kajakaša Nejca Žnidarčiča v klasičnem spustu so za še eno tretje mesto slovenske reprezentance poskrbeli kajakaši Žnidarčič, Tim Kolar in Maks Frančeškin, ki so v ekipni tekmi klasičnega spusta prav tako priveslali do tretjega mesta. Ekipa kanuistov je bila četrta. Izvedli so tudi včeraj odpovedano tekmo klasičnega spusta za dvojce, kjer sta bila Simon Hočevar in Blaž Cof sedma, Peter Žnidaršič in Luka Žganjar pa deseta.

Na reki Vrbas se nadaljuje za Slovenijo uspešno evropsko prvenstvo v spustu na divjih vodah. Ekipa kajakašev, za katero so veslali Nejc Žnidarčič, Maks Frančeškin in Tim Kolar, je namreč zaostala le za ekipama Nemčije in Češke. Za zmagovalci Andreasom Heilingerjem, Tobiasom Bongom in Bjoernom Beerschwengerjem so zaostali za nekaj manj kot šest sekund.

Blizu kolajni so bili tudi kanuisti Blaž Cof, Simon Hočevar in Luka Žganjar, ki so zasedli četrto mesto. Pred njimi so se zvrstili predstavniki Nemčije, Češke in Francije. Na startu je bila tudi slovenska ekipa dvojcev, a so se Slovenci za start odločili le v toliko, da so omogočili veljavnost kategorije, saj v tej konkurenci evropskega prvenstva v nasprotnem primeru ne bi startalo dovolj ekip.

Še pred ekipnimi preizkušnjami klasičnega spusta sta bili na vrsti še posamični tekmi kanuistk in dvojcev v klasičnem spustu, ki so ju včeraj odpovedali zaradi previsokega nivoja reke. V konkurenci kanuistk Slovenija nima svoje predstavnice, med dvojci pa sta se bolje odrezala Simon Hočevar in Blaž Cof, ki sta bila sedma. Člana KKK Ljubljana Peter Žnidaršič in Luka Žganjar sta osvojila deseto mesto, precej več pa pričakujeta od sobotne sprinterske preizkušnje, kjer sta lani na svetovnem prvenstvu zmagala. V tej spustaški disciplini visoko ciljata tudi Cof in Hočevar, ki imata z zadnjih dveh svetovnih prvenstev v sprintu na divjih vodah dve srebrni kolajni.

V soboto bodo v Banjaluki na sporedu posamične preizkušnje v sprintu. Dopoldne se bodo začele kvalifikacije, ob 21. uri zvečer pa bodo pod reflektorji potekali finalni boji za naslove evropskih prvakov, kjer bodo med glavnimi favoriti tudi naši reprezentanti.

 

Rezultati: http://www.canoebanjaluka.com/pages/results.html