Nejc Žnidarčič v Lofru tik pod stopničkami.

0
572

Po uspešnem svetovnem prvenstvu v spustu pretekli konec tedna v Italiji, so se spustaši že preselili v Avstrijo, kjer jih čaka serija tekem za svetovni pokal. Večina tekem bo na sporedu v Lofru, zadnje dejanje pa bo na Dunaju. Danes so tekmovalci že nastopili v klasičnem spustu, kjer je Nejc Žnidarčič zasedel četrto mesto. Nastopil je tudi Anže Urankar, ki je bil 24.

Okrnjena slovenska reprezentanca se mudi v Avstriji, kjer bodo ta in prihodnji konec tedna na sporedu tri tekme ter finale svetovnega pokala v spustu na divjih vodah. Na prvi tekmi v klasičnem spustu sta nastopila le Nejc Žnidarčič in Anže Urankar, saj se je Vid Debeljak zastrupil in ima že dva dni zdravstvene težave. Tik pod zmagovalnimi stopničkami, na četrtem mestu, je prvo tekmo v klasičnem spustu zaključil Nejc Žnidarčič.

»Kar zadovoljen sem z vožnjo in uvrstitvijo. Tukajšnji klasični spust mi ne leži, saj je vodostaj zelo nizek in reka povsem mirna, razen v zadnji minuti, ko prideš do dela, kjer bo sprinterska proga. Ta del je nekoliko bolj divji. Današnje četrto mesto je kar realna uvrstitev in dobra podlaga za skupno zmago v svetovnem pokalu. Pred mano so bili namreč sami specialisti za klasiko, ki pa so običajno v sprintu nekonkurenčni. Jutri nas čaka sprint, kjer bom napadal novo zmago v svetovnem pokalu, v nedeljo pa še ena klasika, kjer upam, da bom ponovil ali pa izboljšal današnjo uvrstitev,« je po tekmi dejal Žnidarčič.

Drugi slovenski predstavnik Anže Urankar je tekmovanje končal na 24. mestu. Najboljši je bil Avstrijec Gerhard Schmid, drugi je bil Čeh Kamil Bružek, tretji pa Francoz Felix Bouvet.