Nejc Žnidarčič zmagal na svetovnem pokalu v Treignacu.

0
533

Francoski Treignac je po 19 letih znova gostil tekmovanje najvišjega nivoja v spustu na divjih vodah. Leta 2000 so se merili za naslove svetovnih prvakov, tokrat pa je tam potekala tekma za svetovni pokal. Slovenci so v sprinterski preizkušnji nastopili zelo dobro. Nejc Žnidarčič je zmagal med kajakaši, Simon Oven je bil peti, mladinec Urban Novak pa 13.

Na tehnično zahtevni progi reke Vezere je največ spretnosti med kajakaši pokazal Nejc Žnidarčič, ki je v finalu sprinta na divjih vodah slavil z 81 stotinkami sekunde naskoka pred Francozom Felixom Bouvetom. Tudi tretje mesto je po zaslugi Huguesa Moreta ostalo v Franciji.

Po novi zmagi v sprintu na divjih vodah v letošnji sezoni je Nejc Žnidarčič povedal: »Bilo se je težko pripraviti na to tekmo, saj sem psihično zelo utrujen. Tekme se kar vlečejo. Imel sem dve kar veliki napaki, ampak je proga zelo tehnična, spodnji del pa sem odpeljal zelo dobro. Vesel sem tega rezultata. Letos sem zmagal na vseh sprintih, sledi še svetovno prvenstvo. Že od evropskega prvenstva sem psihično utrujen, zato sedaj kakšna dva ali tri tedne čolna ne želim videti.«

Slovenski uspeh sta dopolnila Simon Oven in Urban Novak. Oven je namreč finalno preizkušnjo končal na petem mestu, mladinec Urban Novak pa je bil trinajsti. To je bil njegov prvi nastop na tekmah za svetovni pokal, v sobotni klasični preizkušnji je bil 15.

 

Spustaše na divjih vodah sedaj čaka nekaj premora. Mladinci in mlajši člani bodo ob koncu julija tekmovali na svetovnem prvenstvu v Banjaluki, člane pa svetovno prvenstvo v sprintu na divjih vodah čaka ob koncu septembra skupaj s slalomskim v La Seu d”Urgellu.

 

Foto: FFCK – Descente de riviere Facebook stran