Jure Lenarčič drugi v Meranu.

0
604

V Meranu je ta vikend potekala mednarodna tekma v slalomu na divjih vodah za točke ICF in hkrati tudi tekma za evropski pokal v slalomu na divjih vodah. Kanuist Jure Lenarčič je zasedel drugo mesto, Žiga Taljat je bil deveti, v finalu pa je veslal še kajakaš Vid Kuder Marušič in bil prav tako deveti.

Nekaj slovenskih slalomistov na divjih vodah je ta konec tedna preživelo v Italiji, kjer so nastopili na evropskem pokalu v slalomu na divjih vodah. V Meranu se je najbolj izkazal kanuist tacenskega kluba Jure Lenarčič, ki je v finalu osvojil drugo mesto. Lenarčič je imel v soboto in nedeljo rezervirano drugo mesto, saj je bil drugi tako v sobotnih kvalifikacijah, kjer je zaostal zza Nemcem Florianom Bestejem, drugi v polfinalu, kjer je bil od Lenarčiča hitrejši Italijan Paolo Ceccon, kot tudi v finalu, kjer je s progo najhitreje opravil Italijan Flavio Micozzi. Na tretje mesto v kanuističnem finalu je prišel Nemec Timo Trummer. V finalu je veslal še Žiga Taljat in bil deveti. Jakob Jeklin je obstal v polfinalu, na 16. mestu.

Več predstavnikov na tekmi smo imeli med kajakaši, a si je mesto v finalu priveslal le Vid Kuder Marušič. V odločilni vožnji je prejel 50 kazenskih sekund, tako da je zasedel končno deveto mesto. Zmagal je Francoz Yves Prigent, pred Nemcem Samuelom Heggejem in rojakom Thomasom Durandom. V polfinalu je bil Urban Gajšek 20., Rok Bezeljak 28., Štefan Božič 29., Erazem Šavli pa 39. Že v kvalifikacijah so z nastopom zaključili Andraž Pavšič, Dean Bezeljak, Jakob Mlakar, Jakob Šavli in Vid Polenčič.