Vid Oštrbenk in Nejc Polenčič med najboljšo deseterico na Slovaškem.

0
584

Na prizorišču, ki bo julija gostilo evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane, v Liptovskem Mikulašu so slovenski tekmovalci še drugi dan zapored nastopili na testni tekmi. Med najboljšo deseterico sta se uvrstila kajakaš Vid Oštrbenk in kanuist Nejc Polenčič.

V sobotnem delu tekmovanja je Nejc Polenčič med kanuisti zasedel tretje mesto, v nedeljo pa je bil na koncu deseti. V prvi vožnji je prejel 54 kazenskih sekund in bil 54., v drugi pa je nato postavil deseti čas. Zmagal je Slovak Marko Mirgorodsky, pred Čehoma Vaclavom Chalupko in Vojtechom Hegrom. V isti konkurenci sta veslala še Tine Kancler in Juš Javornik, ki sta bila 13. oziroma 19.

Med kajakaši je bil po prvi vožnji izmed Slovencev najvišje uvrščen Ulan Valant, in sicer na devetem mestu. Vid Oštrbenk je bil po prvem nastopu 13., Lan Tominc pa 21. Oštrbenk je v drugo veslal pet sekund hitreje in napredoval na šesto mesto, medtem ko sta bila Ulan Valant in Lan Tominc po drugem nastopu 14. oziroma 23.

V konkurenci kanuistk je veslala Lea Novak in bila po prvem nastopu šesta, v drugem pa je izgubila eno mesto in bila na koncu sedma.

Tri predstavnice smo imeli med kajakašicami. Zala Zanoškar je bila po prvi vožnji deveta, Sara Belingar enajsta, Helena Domajnko pa 16. V drugi vožnji so se mesta nekoliko premešala, tako da je Sara Belingar zasedla deseto mesto, Zala Zanoškar je bila 11., Helena Domajnko pa 21.