Nejc Žnidarčič zmagovalec svetovnega pokala v Mezzani

0
497

Spustaš na divjih vodah Nejc Žnidarčič je odlično tekmoval na tekmi za svetovni pokal v Italiji. V Mezzani je bil danes na sporedu finalni del preizkušenj v sprintu na divjih vodah, kjer je izkušeni primorski kajakaš ugnal vso konkurenco.

Nejc Žnidarčič je na letošnjem evropskem prvenstvu osvojil bron, na svetovnem pa je bil četrti, a na tekmi za svetovni pokal v Mezzani se je vrnil na mesto, kjer je najbolj domač. Kajakaš z največ naslovi svetovnega prvaka v spustu na divjih vodah je namreč suvereno zmagal na prvi tekmi za svetovni pokal v letošnjem letu. Za progo je potreboval 59 sekund in 17 stotink, karje sekundo in 79 stotink manj od Italijana Giacoma Abbiatija na drugem mestu. Bronasto kolajno si je priveslal Švicar Luis Clavadetscher.

V finalu kajakašev sta nastopila še Tjaš Til Kupsch, ki je bil deseti, ter Tim Novak, ki je preizkušnjo zaključil na enajstem mestu.

Tri finalistke smo imeli tudi v konkurenci kajakašic. Ana Šteblaj je finalni nastop v sprintu končala na osmem mestu, Živa Jančar je bila mesto za njo, na devetem, Sara Globokar pa je zabeležila 13. rezultat finala. Zlato kolajno si je priveslala Italijanka Giulia Formenton, druga je bila Francozinja Lise Vinet, tretja pa Nemka Lisa Koestle.

V preostalih kategorijah nismo imeli svojih predstavnikov.

Foto: Alice Russolo