Niko Testen drugi v kvalifikacijah močne tekme v Pauu

0
42

Medtem ko bo večina slovenskih slalomistov v nedeljo nastopila na otvoritveni tekmi na divjevodaški progi na Savi, pa se nekaj naših slalomistov na divjih vodah mudi v Franciji, kjer so v Pauu nastopili na zelo močni mednarodni tekmi. Med kajakaši je bil v kvalifikacijah Niko Testen odličen drugi.

Kajakaška proga v Pauu ta konec tedna gosti tekmo za pokal Pirenejev, ki je tudi prva tekma letošnje sezone, ki bo štela za točke ECA evropskega pokala v slalomu na divjih vodah. V Franciji se na pripravah in tekmi mudi nekaj slovenskih predstavnikov. Najboljši slovenski dosežek je postavil kajakaš Niko Testen, ki je odlično nastopil v prvi kvalifikacijski vožnji in se z drugim časom dneva brez kakršnih koli težav uvrstil v nedeljski polfinale. Primorec je bil 32 stotink počasnejši od zmagovalca kvalifikacij Avstralca Timothyja Andersona. Na tretje mesto je priveslal Španec Manuel Ochoa. V isti konkurenci je nastopilo še nekaj Slovencev. Po prvi vožnji je bil Enej Grm 59., Gašper Vinkovič 64., Domen Bregar pa 106., tako da so šli na progo še v drugo. Tudi tu jim žal ni uspel preboj v nedeljski polfinale, saj je bil Vinkovič v drugem nastopu 35., Bregar 36., Grm pa 45.

Predstavnico smo imeli tudi med kajakašicami, kjer je nastopila Ula Skok, ki se vrača po poškodbi rame, ki jo je utrpela na lanskem svetovnem mladinskem prvenstvu v Ivrei. Hčerka nekdanjega izvrstnega slovenskega slalomista Janeza Skoka je bila v prvi kvalifikacijski vožnji 35., v drugi pa 23., tako da se tudi njej žal ni uspelo uvrstiti v drugo fazo tekmovanja. V kvalifikacijah je bila najboljša Francozinja Angele Hug, druga je bila njena rojakinja Emma Vuitton, tretja pa Poljakinja Klaudia Zwolinska.

V nedeljo bodo na sporedu polfinalne in finalne vožnje slalomistov ter tekme v kajakaškem krosu.

SPLETNI PRENOS: https://www.youtube.com/@paucanoe1036/streams

REZULTATI: https://sites.google.com/view/national123-finale/accueil

VEČ: https://paucanoe.com/coupe-internationale-des-pyrenees/