Simon Oven najhitrejši na otvoritvenem spustu na Savi

0
295

V popoldanskem delu sporeda na Savi je potekala še tradicionalna spustaška preizkušnja s startom v Medvodah za člane in mladince ter v Vikrčah za mlajše kategorije. S progo je najhitreje opravil Simon Oven.

Ljubljanski kajakaš Simon Oven je zmagal na otvoritvenem spustu na Savi med Medvodami in tacenskim klubom. Za progo je potreboval 16 minut, sedem sekund in 81 stotink, dobre pol minute manj od najbližjega zasledovalca Anžeta Urankarja. Tretje mesto v članski konkurenci kajakašev si je priveslal Matija Preskar. Med kanuisti je bil najboljši Blaž Cof, ki je bil 46 sekund hitrejši od Martina Galeta, Hrvat Tomislav Hohnjec pa je priveslal na tretje mesto.

Med kajakaši mladinci je bil tokrat najhitrejši član domačega kluba Jon Šenk, ki je za 12 sekund prehitel mladinskega evropskega prvaka v sprintu na divjih vodah Tjaša Tila Kupscha, tretji pa je bil Blaž Mihelič. Najboljša mladinka je bila Sara Globokar, za katero sta se uvrstili Špela Marinko in Ana Veronika Klemenčič. V mladinskem kanuju je bil najboljši Hrvat Janko Presečki, drugi je bil Aljaž Marko Golob, tretji pa Avstrijec Felix Repnig.

V Medvodah so startali tudi veterani. V tej konkurenci je bil najhitrejši Đorđe Mihajlović iz bohinjskega kluba, drugo mesto si je priveslal Hrvat Željko Petrić, tretji pa je bil član čateškega kluba Matjaž Avšič.

Tekmovalke in tekmovalci v konkurenci starejših in mlajših dečkov in deklic so startali v Vikrčah. Med starejšimi dečki je bil v kajaku najuspešnejši Luka Žagar, na drugo mesto se je uvrstil Žak Studička, na tretje pa Adam Petrovčič, v kanuju je zmagal Hrvat Petar Habek, pred ekipnim kolegom Damjanom Hohnjecem, Aljaž Grzin pa je bil tretji. Med kajakašicami je bila najboljša Hrvatica Hana Valjak, drugo mesto si je priveslala Pija Ana Grzin, tretje pa Maša Simončič. V konkurenci mlajših dečkov je v kajaku zmagal Lucien Požlep, pred Maksom Kuraltom in Fedjo Cejem, med mlajšimi deklicami v kajaku pa so prva tri mesta zasedle Aleša Verčič, Lili Pinterič in Nola Kauzer.

REZULTATI: http://www.timing-mojstrana.com/18-3-2023-tacen-spust-na-divjih-vodah-otvoritev-2023/