Slalomisti odprli sezono s preizkušnjo v kanalu

0
41

Prva domača slalomska tekma v letu 2023 je danes potekala na Savi, v kanalu ob divjevodaški progi, kjer so bili precej številčenji mlajši tekmovalci, a se je na mirnejši vodi predstavilo tudi nekaj članov. Med kajakaši je zmagal Žan Jakše, med kanuistkami pa Lea Novak.

Kajakaš domačega tacenskega kluba Žan Jakše je bil najhitrejši na uvodni domači tekmi sezone v kanalu, kjer je za nekaj več kot sekundo ugnal Celjana Lana Tominca, na tretje mesto pa je priveslal kajakaš ljubljanskega kluba Marko Petek.

Med vratci proge na mirnejši vodi se je v konkurenci kanuistk najbolje znašla Lea Novak, za katero se je na drugo mesto uvrstila Hrvatica Katja Bengeri, tretja pa je bila Italijanka Carolina Massarenti.

Med kajakašicami je bila najboljša Slovenka Eva Terčelj na tretjem mestu. Za zmagovalko Anno Faber iz Nemčije je zaostala za dobri dve sekundi, na drugem mestu pa je sobotno preizkušnjo končala Italijanka Lucia Pistoni.

V članski konkurenci kanuistov je zmagal Hrvat Roko Bengeri, pred Nejcem Polenčičem, na tretjem mestu pa je bil Nemec Phillipp Suss.

V konkurenci mladincev je bil med kanuisti najboljši Žiga Lin Hočevar, drugi je bil Matej Trojanšek, tretji pa Italijan Luca Rizzieri. Žiga Lin je bil kot četrti najvišje uvrščeni slovenski mladinec v kajaku, medtem ko so prva tri mesta zasedli Italijani Xabier Ferrazzi, Michele Pistoni in Lorenzo Cardini.

Med mladinkami je bila Naja Pinterič najhitrejša tako v kajaku kot kanuju. V kajaku sta bili druga in tretja Caterina Pignat (ITA) in Merle Bahner (NEM), v kanuju pa Justina Gillich in Merle Bahner (obe NEM).

V konkurenci starejših dečkov in deklic so med kajakaši kolajne osvojili Avstrijec Max Steinbrenner, Hrastničan Luka Žagar in Celjan Nino Pfeifer, med kajakašicami Pija Ana Grzin, Ema Kuralt in Tia Volk, med kanuisti Hrvata Damjan Hohnjec in Petar Habek ter Ljubljančan Aljaž Grzin, med kanuistkami pa Tia Volk, Lili Pinterič in Taira Smonkar.

Med mlajšimi deklicami v kajaku so se na prva tri mesta uvrstile Lili Pinterič, Aleša Verčič in Nola Kauzer, med mlajšimi dečki v kajaku pa so bili najboljši Aljaž Grzn, Lucian Požlep in Lan Železnik.

REZULTATI: http://www.timing-mojstrana.com/18-3-2023-tacen-slalom-na-divji-vodah-otvoritev-2023/