Očistimo Slovenijo za vedno

0
556

Ljubljana, 21. januar – Kajakaška zveza Slovenije se je kot partner pridružila akciji Popis divjih odlagališč 2011, v okviru katere bo do srede aprila potekal prostovoljski popis divjih odlagališč po vseh občinah v Sloveniji. S tem bomo dogradili in posodobili  prvi nacionalni register divjih odlagališč, ki je nastal v letu 2010. To bo prvi korak k dokončni rešitvi problematike divjih odlagališč v Sloveniji, s katero se borimo že več kot 20 let. Čas je, da nevladne organizacije znova pokažemo svojo moč!


Kako lahko pomagate?


1. Potrebujemo čim več prijav divjih odlagališč preko www.očistimo.si. Če poznate divje odlagališče ali na sprehodu v naravi na kakšnega naletite, ga prijavite na www.očistimo.si, da ga bo mogoče čim prej očistiti.


2. V vsaki slovenski občini potrebujemo vsaj enega prostovoljca, ki bo preveril tista odlagališča, ki jih bodo občani prijavili v tej občini. Na tem zemljevidu si lahko pogledate, katere občine še nujno potrebujejo prostovoljce za preverjanje prijavljenih odlagališč. Če nam želite pri tem pomagati, nam pišite na popis@ocistimo.si in povejte, v kateri občini bi radi sodelovali. Povabili vas bomo na delavnico za popisovalce, kjer boste izvedeli vse, kar potrebujete za akcijo.
 
Za kakršno koli  pomoč se vam vnaprej iskreno zahvaljujemo v upanju, da se v prvih bojnih vrstah, združeni v boju za čisto naravo, še velikokrat srečamo!