Del reprezentantov že v toplih krajih

0
518

Čeprav nizke temperature prav nič ne nakazujejo bližajoče se kajakaške sezone (ki se bo tradicionalno začela ob koncu marca s tekmo v Tacnu), se večina slovenskih kajakašev, kanuistov in kajakašic že zavzeto pripravlja na pomembno predolimpijsko sezono.  Zasavca Peter Kauzer in Janoš Peterlin na olimpijski progi v Penrithu blizu Sydneyja trenirata že od  prvih januarskih dni naprej, večji del slovenske odprave v deželi “tam spodaj” pa svoje priprave začenja prav v teh dneh.


Peter Kauzer in Janoš Peterlin sta z že opravljenim treningom v Avstraliji zadovoljna, saj sta se z nekoliko zgodnejšim prihodom izognila februarski gneči na umetni progi v Penrithu. Večina slalomskih ekip bo v Avstralijo namreč pripotovala februarja, ko bo na programu tudi tekmovanje Australian Open (med 17. in 20. februarjem), na katerem se obeta tudi številčna slovenska udeležba. Približno tri tedne za Kauzerjem in Peterlinom je v sončno Avstralijo, kjer temperature večinoma krepko presegajo 30 stopinj Celzija, odpotovala najštevilčnejša skupina slovenskih tekmovalcev v kateri so kajakašice Urša Kragelj, Nina Mozetič, Eva Terčelj, Ajda Novak, kanuista Jernej Zupan in Anže Berčič ter dvojec Luka Slapšak – Urban Jarc.  Večina se bo v Slovenijo vrnila v začetku marca, prej bodo odšli le Kauzer, Peterlin in Terčeljeva, medtem ko bosta Nina Mozetič in Urša Kragelj v deželi koal in kengurujev ostali vse do sredine marca. 13. februarja v Avstralijo odhajajo tudi Jure Meglič, Martin Albreht (oba bosta tam ostala do 21. marca) ter Luka Božič in Sašo Taljat.


Mladinska ekipa bo zimske priprave opravila v francoskem Pauju, nekateri Slovenci pa bodo trening opravili nekoliko bližje doma – v Atenah.


Naj hkrati omenimo, da bo v četrtek, 3. februarja ob 22h po evropskem času na naslovu http://sportscene.tv/ prenos v živo intervjuja s Petrom Kauzerjem iz Avstralije, posnetek pa bo kasneje na voljo na http://www.ustream.tv/channel/canoe-slalom – vabljeni k ogledu!


Več informacij:
http://ausopen.canoe.org.au/