Olimpijski kajakaš obtožen posedovanja drog

0
442

Gold Coast, 07. februarja (STA/AP) – Avstralski kajakaš Nathan Baggaley, srebrni z olimpijskih iger 2004 v Atenah in trikratni svetovni prvak, se je pred bližnjimi OI v Pekingu znašel v velikih težavah. Avstralske oblasti so ga obtožile posedovanja mamil, zaradi česar mu grozi, da prihodnje leto na Kitajskem ne bo smel nastopiti. Enaintridesetletni Baggaley in njegov 19-letni kolega Kane Thomas Battese sta sicer proti plačilu varščine na prostosti, zaradi domnevnega kaznivega dejanja pa se bosta na sodišču zagovarjala aprila.


Kot so sporočili policisti iz Queenslanda, naj bi se Baggaley in Battese z avtomobilom odpravila v New South Wales, kjer ju je čakala večja količina tabletk. Policisti so po preiskavi njunega vozila našli 800 tabletk ekstazija, zaenkrat še nepoznan beli prah, kanabis in gotovino. V primeru, da bo Baggaleyja doletela kakršnakoli obsodba v zvezi s preprodajo mamil, po pravilih protidopinške agencije WADA do konca življenja ne bo smel več nastopati.


Baggaley se je nedavno tega vrnil na tekmovališča, potem ko je prestal 15-mesečno prepoved nastopanja zaradi dokazane zlorabe poživil na naključnem testiranju septembra 2005. Kazen mu je sicer Mednarodno športno razsodišče z dveh let prepovedi znižalo na 15 mesecev prepovedi nastopanja.


Osebna spletna stran: http://www.nathanbaggaley.com.au/