Slovenski kajakaši na pripravah v tujini

0
554

Ljubljana, 9. februarja – Slovenski kajakaši s tem mesecem končujejo z delom pripravljalnega obdobja, v katerem so že vadili tudi na divji vodi. Letošnja mila zima je omogočala dobre razmere za trening na divji vodi tudi doma. Nekaj težav je povzročal nizek vodostaj, kar pa na sam trening v tem obdobju ne bi smelo preveč vplivati. Za dobro pripravo za nastop na največjih tekmovanjih v sezoni 2007 pa je večina kandidatov za reprezentanco odšla na trening tudi v druge kajakaške trening centre. 


Iz Avstralije sta se pred dnevi vrnila Nejc Višnar in Urban Jarc, ki si po lanskoletni poškodbi Nejca želita vrnitve v ekipo. V Avstraliji bo še teden dni ostal Dejan Stevanovič, ki bo jutri nastopil tudi na odprtem prvenstvu Avstralije. Skupaj s francosko reprezentanco že dobre tri tedne v Južni Afriki trenirata Jošt Zakrajšek in Jure Meglič. Priprave, ki jih vodi Aleš Vrabič pa bodo končali prihodnji teden. Danes so na desetdnevne priprave v Atene odpotovali še Dejan Kralj, Gregor Brovinsky ter Fedja Marušič. Z njimi naj bi odpotoval tudi Andrej Nolimal, ki pa si je tik pred odhodom poškodoval prst na roki in je tako ostal doma. Zaradi poškodbe komolca je imel v zadnjem obdobju nekaj težav tudi Peter Kauzer, ki pa že trenira s polnim obsegom.


Večina tekmovalcev iz ekipe 2006 bo konec meseca zaključila individualni del priprav in odšla na skupne tritedenske priprave v Brazilijo, na progo kjer jih septembra čakajo olimpijske kvalifikacije. V sklopu the priprav bodo nastopili tudi na močnem mednarodnem tekmovanju.


Na trening v tujino pa se odpravljajo tudi Jernej Zupančič Regent, Špela Ponomarenko in Jernej Korenjak. Slednji bo skupaj s hrvaško reprezentanco odpotoval na deset dnevni trening v Bretanjo, medtem ko bosta Špela in Jernej trenirala na Portugalskem. Jernej s skupino italijanskih in švicarskih kajakašev, medtem ko bo Špela skupaj z žensko madžarsko ekipo sodelovala na mednarodnem trening kampu v Portu.


Andrej Jelenc


Nekaj fotografij z Južne Afrike: Fotogalerija