Peter Kauzer deseti, Niko Testen enajsti v Penrithu.

0
324

S polfinalnimi in finalnimi nastopi kajakašev in kanuistk se je v Avstraliji zaključil prvi tekmovalni vikend na olimpijski progi v Penrithu. Tokrat smo imeli v finalu enega predstavnika. Peter Kauzer je bil deseti. V polfinalu je veslal tudi Niko Testen in za las ostal brez finala.

Peter Kauzer je uvodni nastop v sezoni 2019, preizkušnjo na odprtem prvenstvu Avstralije, sklenil na končnem desetem mestu, po tem ko je na finalni progi prejel 52 kazenskih sekund. Polfinalni nastop je končal na drugem mestu, saj je zaostal le za olimpijskim prvakom Josephom Clarkom iz Velike Britanije. Slednji je bil nepremagljiv tudi v finalnem nastopu, na drugo mesto je priveslal Avstralec Lucien Delfour, na tretje pa Nemec Sebastian Schubert.

V polfinalu je veslal tudi Niko Testen, ki pa je za pičlih 15 stotink sekunde ostal izven najboljše deseterice. Bil je enajsti. S tem rezultatom je zmagal v konkurenci kajakašev do 23 let, kjer je drugo mesto zasedel Slovak Jakub Grigar, tretje pa Francoz Malo Quemeneur.

V konkurenci kanuistk je zmagala Avstralka Jessica Fox, drugo mesto je osvojila Brazilka Ana Satila, tretje pa še ena Avstralka Noemie Fox. V tej konkurenci je tekmovala tudi Alja Kozorog, a svoj nastop sklenila v kvalifikacijah.

Prihodnji konec tedna bo v Avstraliji potekalo še eno tekmovanje, in sicer odprto prvenstvo Oceanije.

Foto: Inaki Gomez