Ta konec tedna znova tekmovanja v Avstraliji.

0
351

Pretekli konec tedna so slalomisti in spustaši na divjih vodah odprli tekmovalno sezono 2019 s preizkušnjo odprtega prvenstva Avstralije, ta konec tedna pa bo na olimpijski progi v Penrithu potekalo še odprto prvenstvo Oceanije. Tekmovanja bodo na sporedu od petka do nedelje.

Program tekmovanja bo enak kot prejšnji vikend. V petek bodo na vrsti kvalifikacije v vseh kategorijah slaloma na divjih vodah, v soboto sledijo polfinalne in finalne vožnje kanuistov in kajakašic ter tekma v sprintu na divjih vodah, v nedeljo pa še polfinale in finale kajakašev in kanuistk ter mešanih dvojcev.

Slovenska zasedba bo enaka kot je bila, v spustaškem delu tekmovanja bo veslal Vid Debeljak, v slalomskem pa kajakašici Urša Kragelj in Ajda Novak, kanuistka Alja Kozorog, kajakaši Peter Kauzer, Niko Testen in Žan Jakše ter kanuist Luka Božič.

Obeta se še en zanimiv tekmovalni konec tedna, saj bo zasedba na tekmovanju zelo kakovostna s številnimi dobitniki kolajn z olimpijskih iger, svetovnih in evropskih prvenstev ter tekem svetovnega pokala. Nastopali bodo predstavniki 25 držav.

Rezultati v živo: http://siwihome.azurewebsites.net/canoe123/live?SessionKey=auscanoe.20190221

Slalom (povezave na startne liste, rezultate): https://whitewater.paddle.org.au/slalom/

Spust (povezave na startne liste, rezultate): https://whitewater.paddle.org.au/wildwater/#1538712716278-f6cef4d6-1edc