Peter Kauzer priveslal v finale SP s petim časom polfinala.

0
434

V popoldanskem delu sporeda na svetovnem prvenstvu v slalomu na divjih vodah v Riu de Janeiru je iz polfinala v finale priveslal kajakaš Peter Kauzer. Blizu je bil Žan Jakše, ki je bil 13., Martin Srabotnik pa je bil na koncu 31.

Dobitnik srebrne olimpijske kolajne na tej progi in lanskoletni bronasti kajakaš svetovnega prvenstva je v polfinalu dosegel peti čas. »Sem zadovoljen. V takšni izenačeni konkurenci je težko priti v finale. Danes, ko sem z brega gledal prvih 10, 15 tekmovalcev, preden sem se šel ogrevat, sem videl, da bodo razlike zelo majhne. Vedel sem, da se tekma začne lomiti v drugi polovici. V eni kombinaciji vrat sem spremenil plan. Deseta vrata sem planiral odpeljati naravnost, pa sem šel vzvratno, da sem prihranil nekaj moči oziroma svežine, da sem normalno odpeljal v spodnjem delu. Jutri pa nimam kaj izgubiti. V finalu sem, vsi se bomo potrudili maksimalno,« je povedal Kauzer.

Odlično je nastopil tudi Žan Jakše, ki je bil trinajsti in tako zelo blizu finala: »Na žalost je bila tista dvojka na vratih številka šest. Tam sem se dotaknil s špico. Bil je majhen dotik. Škoda, ampak kljub temu sem zadovoljen. Uspela mi je dobra vožnja, sploh v spodnjem delu. Res je le za las zmanjkalo za finale, ampak super!«

Martin Srabotnik je prvenstvo končal na 31. mestu. Najhitrejši kajakaš polfinala je bil Britanec, sicer olimpijski prvak s te proge, Joseph Clarke, drugi je bil Poljak Michal Pasiut, tretji pa Čeh Jiri Prskavec, bronasti z olimpijskih iger v Riu de Janeiru.  

V polfinalu so nastopile tudi kanuistke, kjer pa nimamo svojih predstavnic. Najhitreje je s progo opravila Britanka Bethan Forrow, druga je bila Avstralka Jessica Fox, tretja pa Brazilka Ana Satila.

V nedeljo se bo prvenstvo zaključilo s finalnimi vožnjami kanuistk in kajakašev ter tekmo v ekstremnem slalomu. Videli bomo tri Slovence, v dopoldanskem delu programa Petra Kauzerja, v popoldanskem ekstremnem slalomu pa bosta tekmovala Ajda Novak in Tine Kancler.