Peter Kauzer sedmi v Augsburgu.

0
521

Peter Kauzer je na drugi tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v nemškem Augsburgu v finalu kajakašev zasedel sedmo mesto. Bil je edini slovenski finalist sobotnih preizkušenj, ko so se na reko Lech podali kanuistični dvojci, kanuistke in kajakaši.

Z dobrim nastopom v polfinalu in tretjim časom prve vožnje dneva si je Peter Kauzer zagotovil finale na tradicionalnem prizorišču tekem svetovnega pokala v Augsburgu. Na olimpijski progi iz leta 1972 je v finalu startal odločno, a naredil napako pri devetih protitočnih vratih, kjer je zaradi dotika prejel dve kazenski sekundi. Pri prvem merjenju vmesnega časa je imel šest stotink naskoka pred tekmeci, a nato še en dotik štirinajstih vrat ni več dopustil mest povsem pri vrhu. V cilj je priveslal kot peti, na vrhu pa sta čakala še najhitrejša kajakaša polfinala. Oba sta se na koncu uvrstila pred Kauzerja, tako da je na koncu zasedel sedmo mesto.

Zmagal je Čeh Vit Prindiš, pred Nemcem Hannesom Aignerjem in rojakom Jirijem Prskavcem.

V polfinalu smo imeli še tri svoje predstavnike, a so vsi s svojimi nastopi zaključili v tej fazi tekmovanja. Martin Srabotnik je bil 14., Žan Jakše 22., Simon Brus pa 25.

Tudi v konkurenci kanuistk smo imeli svojo predstavnico. Nina Bizjak si je v petek napredovanje zagotovila z drugo kvalifikacijsko vožnjo. V soboto je v močni konkurenci na zahtevni progi v Nemčiji zasedla končno 24. mesto. Primorka je na progi naredila dva dotika, a višjo uvrstitev ji je odnesla velika napaka v povsem zadnjem delu proge, ko se je prevrnila in tam izgubila veliko časa. V finalu so bile razlike med tekmovalkami zelo velike. Zmagovalka Jessica Fox iz Avstralije je imela v cilju 10,21 sekunde prednosti pred drugouvrščeno Britanko Mallory Franklin, domačinka Lena Stoecklin pa je na tretjem mestu zaostala že za sedemnajst sekund.

Med kanuističnimi dvojci je zmagala nemška posadka Robert Behling – Thomas Becker, druga sta bila Čeha Jonaš Kašpar in Marek Šindler, tretja pa Francoza Gauthier Klauss – Matthieu Peche.

V nedeljo bomo videli polfinalne nastope kajakašic Eve Terčelj in Urše Kragelj ter kanuistov Benjamina Savška, Luke Božiča, Anžeta Berčiča in Jureta Lenarčiča.

 

Rezultati: https://www.canoeicf.com/canoe-slalom-world-cup/augsburg-2017/rankings-results