Benjamin Savšek najhitrejši v kvalifikacijah Augsburga.

0
512

Slalomisti na divjih vodah so uspešno nastopili v kvalifikacijah druge tekme za svetovni pokal v Augsburgu. Z najhitrejšo vožnjo kvalifikacij se je izkazal kanuist Benjamin Savšek, v polfinale pa je napredovalo še deset slovenskih predstavnikov.

V zadnji disciplini kvalifikacij je za najboljši slovenski dosežek dneva poskrbel kanuist Benjamin Savšek. Na olimpijski progi iz leta 1972 je postavil najboljši čas in se bo v polfinalu na progo podal kot zadnji. Odlični so bili tudi preostali slovenski kanuisti. Luka Božič je uvodni dan tekmovanja zasedel deveto mesto, Anže Berčič je bil enajsti, Jure Lenarčič pa 16. Razlike med vodilnimi kanuisti so bile majhne, saj je zmagovalec prve tekme svetovnega pokala pretekli teden v Pragi Sideris Tasiadis na drugem mestu za Savškom zaostal le za 45 stotink sekunde, tretjeuvrščeni Nemec Nico Bettge pa 66 stotink.

V kvalifikacijah kanuistk se je z devetim časom druge vožnje v polfinale uspela uvrstiti Nina Bizjak. Prav tako v drugi vožnji je veslala tudi Alja Kozorog, ki pa se ji odločilni nastop prve faze tekmovanja ni posrečil, saj je prejela 54 kazenskih sekund, kar je pomenilo konec upanja na uvrstitev v sobotni polfinale. Najboljša kanuistka kvalifikacij je bila evropska prvakinja Kimberley Woods iz Velike Britanije, druga je bila Avstralka Jessica Fox, tretja pa Španka Nuria Vilarrubla.

V sobotni del tekmovanja so se uvrstili tudi vsi naši kajakaši. Najboljši slovenski rezultat med kajakaši je postavil Peter Kauzer, ki je bil 13., Martin Srabotnik se je uvrstil na 16. mesto, Žan Jakše pa na 19. Vsi so si napredovanje zagotovili po prvem nastopu. Še v drugo je moral na start Simon Brus. Po drugi vožnji je z zaostankom 1,52 sekunde za Francozom Mathieujem Biazizzom zasedel četrto mesto in se prav tako uvrstil v polfinale. Zmagal je Čeh Jiri Prskavec, pred Slovakom Jakubom Grigarjem in Nemcem Sebastianom Schubertom.

V konkurenci kajakašic sta si Eva Terčelj s sedmim časom in Urša Kragelj s sedemnajstim časom polfinalni nastop zagotovili že v prvo, Ajda Novak pa je priložnost za nastop v polfinalu iskala še v drugi vožnji, saj je bila po prvi uvrščena na 31. mesto. Tudi v drugo se ji v močni konkurenci ni izšlo. Z dodatnimi štirimi kazenskimi sekundami se je uvrstila na 19. mesto. Najboljša kajakašica kvalifikacij je bila Britanka Mallory Franklin, drugo in tretje mesto pa sta si priveslali Avstrijki Corinna Kuhnle in Viktoria Wolffhardt.

V soboto bosta na sporedu polfinale in finale v konkurenci kanuističnih dvojcev, kanuistk in kajakašev.

 

Rezultati: https://www.canoeicf.com/canoe-slalom-world-cup/augsburg-2017/rankings-results