Peter Kauzer Tokio zapušča z 12. mestom

0
263

S polfinalnimi in finalnimi vožnjami kajakašev se je v Tokiu zaključil slalomski del olimpijskih iger. Peter Kauzer je na Japonsko prišel z visokimi cilji, a danes ni imel svojega dne in tekmovanje je zaključil v polfinalu.

Pred zadnjim dnem tekmovanj na kajakaški progi Kasai v Tokiu je Peter Kauzer v prvi kvalifikacijski vožnji nastopil dobro in se brez težav uvrstil v polfinale, kjer je danes startal odločno, a nato v nadaljevanju polfinalne vožnje ni našel pravih občutkov. S progo je sicer opravil brez dotikov, a ga je rola na dveh mestih kar precej zaustavila, tako da ni imel prave hitrosti, kar mu je na koncu prineslo 12. mesto. Do finala je zmanjkalo 65 stotink sekunde.

Po nastopu je bil razumljivo razočaran. »Začel sem v redu, na tistem prečenju pa mi je zagrabilo sprednjo špico in me je prestavilo nižje, izgubil sem zelo veliko moči. Potem pa še naslednja kombinacija takoj za drugim vmesnim časom. Obrnilo me je, izgubil sem hitrost, takrat sem že vedel, da to verjetno ne bo dovolj za finale. Počutil sem se v redu, čeprav sem zelo slabo spal, toda – čoln ni stekel, od šestih vratc naprej sem veslal bolj na silo. V taki konkurenci in s takima dvema napakama zagotovo nimaš kaj praskati. Upam, da mi bo zdravje dopuščalo in da bom sposoben odvoziti take vožnje, kot sem jo letos na evropskem prvenstvu, ko sem dobil kolajno. Že pred temi igrami sem rekel, da bo zadnja sezona sezona 2024. Poskušal se bom uvrstiti na pete olimpijske igre, vse pa bo odvisno od sezon pred tem. Mladi pritiskajo, ni res, da doma ne bi imel konkurence. Že letos sem se šele na zadnji tekmi uvrstil na igre, zagotovo me čaka težka naloga,« je povedal za TV Slovenija.

Naslov olimpijskega prvaka si je z odlično finalno vožnjo priveslal Čeh Jiri Prskavec, sicer tudi vodilni po polfinalu. Do zlata je prišel z več kot tremi sekundami prednosti pred Slovakom Jakubom Grigarjem, bron pa je po zaslugi Hannesa Aignerja odšel v Nemčijo.

Slalomisti so z nastopi zaključili, v ponedeljek pa se začne mirnovodaška akcija, kjer bomo navijali za Špelo Ponomarenko Janić in Anjo Osterman.

Foto: Facebook stran Peter Kauzer