Alja Kozorog na OI v Tokiu na 12. mestu

0
462

Slalomski del olimpijskih iger se počasi končuje, predzadnji dan smo navijali za kanuistko Aljo Kozorog. Primorka je debitantski olimpijski nastop zaključila na 12. mestu.

Kanuistke so na olimpijskih igrah nastopale prvič v zgodovini, kot prva Slovenka pod petimi krogi pa se je na umetni progi Kasai na obrobju Tokia predstavila Alja Kozorog. Po odličnem drugem kvalifikacijskem nastopu, ki ga je pokazala v sredo in zasedla osmo mesto, je v tokratnem polfinalu priveslala do 12. mesta.

V polfinalu je začela odločno, a je nato popustila proti zaključku proge, kjer je na 22. vratih tudi naredila dotik, ki ji je prinesel dve kazenski sekundi. Sicer bi tudi brez te napake ostala tik pred vrati finala, na enajstem mestu.

»Zagotovo je prisotnega malo razočaranja, saj sem po zelo dobrem zgornjem delu dobila občutek, da bi se lahko uvrstila v finale. Na žalost mi je v spodnjem delu zmanjkalo moči, posledica so bile napake in izguba časa. Iz vsega tega se bom poskušala kaj naučiti in izkušnje prenesti v naslednje tekme,« je za STA povedala Alja, ki je leta 2019 na svetovnem prvenstvu Sloveniji tudi priborila zgodovinski prvi nastop v ženskem kanuju na OI.

Prvi naslov olimpijske prvakinje si je po pričakovanjih priveslala Avstralka Jessica Fox, ki je v torek v kajaku osvojila bron, kajakaški medalji pa ima tudi z OI v Londonu in Riu de Janeiru. Srebro je z dobrimi tremi sekundami in pol zaostanka pripadlo Britanki Mallory Franklin, bron pa Nemki, sicer aktualni svetovni prvakinji, Andrei Herzog.

V petek se bo slalomski del olimpijskih iger zaključil z moškim kajakom. Peter Kauzer bo v polfinalu startal ob 7.27 po slovenskem času, finale pa se začne ob 9. uri.

Foto: Facebook Alja Kozorog