Peter Kauzer ukrotil nemške brzice in prišel do nove zmage.

0
429

S finaloma kajakašev in kanuistk se je v Augsburgu zaključila tretja tekma svetovnega pokala v letošnji sezoni. Za še en izjemen uspeh je poskrbel Peter Kauzer, ki je na enem najbolj slovitih prizorišč slaloma na divjih vodah prišel do nove zmage v svetovnem pokalu.

Peter Kauzer je po junijskem naslovu evropskega prvaka, ki si ga je priveslal v Pragi, znova stopil na najvišjo stopničko zmagovalnega odra. Na tretji tekmi svetovnega pokala je ugnal vso konkurenco, kljub dotiku in dvema kazenskima sekundama. Na drugo mesto se je z zaostankom 24 stotink uvrstil Čeh Jiri Prskavec, ki je prav tako imel dotik, tretji pa je bil Nemec Hannes Aigner. Slednji je za Kauzerjem zaostal za 93 stotink sekunde, četrtouvščeni Britanec Joseph Clarke pa je zaostal že za več kot dve sekundi.

»Malo me jezi, da sem imel prvič letos dotik, ampak na srečo je bila še vseeno dovolj dobra vožnja, da sem na koncu uspel premagati Jirija. Na startu sva se malo šalila. Rekel sem mu, da ga bom lovil po progi, on pa mi je odvrnil, da tokrat ne. Na koncu se je samo začel smejati, ko je videl, da je dve desetinki za menoj. Za razliko od prejšnjih tekem, kjer jaz nisem imel dotika, on pa, in je bil za mano, sva zdaj oba imela dotik. Oba sva prikazala najboljši vožnji in na koncu sva zasluženo prvi in drugi. V Augsburgu sem se od nekdaj dobro počutil, ker je voda precej podobna tacenski. No, zdaj ko so očistili kanal, voda niha še bolj kot v Tacnu in moraš imeti občutek in gledati pred seboj, kaj se dogaja. Cel teden sem se smejal in užival v vsakem treningu. Tu v Augsburgu je zmeraj vrhunsko startati v finalu, ko vidiš atmosfero, vsi fer navijajo. Veseli me, da sem drugič zmagal tu v Augsburgu,« je po nastopu povedal Peter Kauzer.   

V polfinalu pa smo videli še tri slovenske nastope. Med kajakaši je Martin Srabotnik zasedel 25. mesto, Niko Testen pa je bil 31. V kanuju je dobro nastopila Eva Alina Hočevar. Mlada tekmovalka, ki je letos drugo leto mladinka, je v svojem premiernem nastopu na tekmah svetovnega pokala na koncu zasedla 21. mesto. Zmage v kanuju se je veselila Avstralka Jessica Fox, druga je bila Britanka Mallory Franklin, tretja pa Brazilka Ana Satila.

Ob koncu avgusta oziroma v začetku septembra sledita še dve tekmi svetovnega pokala. Med 31. avgustom in 2. septembrom bo svetovni pokal gostila Ljubljana, teden dni kasneje pa še španski La Seu d”Urgell. Do takrat pa bosta za mladince in mlajše člane potekala tako evropsko kot svetovno prvenstvo v slalomu na divjih vodah. Za svetovne naslove se bodo potegovali v italijanski Ivreji, za evropske pa v Bratislavi.

 


Rezultati: https://www.canoeicf.com/canoe-slalom-world-cup/augsburg-2018/rankings-results