Eva Terčelj in Luka Božič tretja na svetovnem pokalu v Augsburgu.

0
594

Na tretji tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v nemškem Augsburgu sta se bronastih kolajn veselila kajakašica Eva Terčelj in kanuist Luka Božič. V finalu sta veslala še Benjamin Savšek in Urša Kragelj.

Tradicionalno prizorišče največjih tekem v slalomu na divjih vodah, tako imenovani ledeni kanal v Augsburgu, je slovenskemu kajakaštvu prinesel novi kolajni. Zanju sta z dobrima nastopoma v finalu poskrbela kanuist Luka Božič in kajakašica Eva Terčelj.

Najprej so v finalu veslali kanuisti, kjer smo imeli dva predstavnika. Luka Božič je bil že po polfinalnem nastopu tretji, to mesto pa je ohranil tudi po odločilni vožnji dneva. Z dvema kazenskima sekundama je bil tretji, a je bil zaostanek za vodilnim takšen, da mu tudi vožnja brez dotika ne bi prinesla prvega ali drugega mesta.

V finalu je veslal tudi Benjamin Savšek, ki je v polfinalnem nastopu postavil četrti čas. V finalni vožnji je imel kar nekaj težav, nabral je šest kazenskih sekund, kar je zadostovalo za končno osmo mesto.

Poleg Luke Božiča sta se na zmagovalni oder uvrstila še Nemec Sideris Tasiadis, ki je zmagal, in drugouvrščeni Slovak Alexander Slafkovsky.

V polfinalu smo imeli še dva kanuista, ki pa sta svoj nastop zaključila v tej fazi tekmovanja. Anže Berčič je bil 23., Jure Lenarčič pa 24.

Za še večje veselje v slovenski ekipi pa je poskrbela kajakašica Eva Terčelj, ki se je prav tako uvrstila na tretje mesto. Boljše od Terčeljeve sta s progo opravili le Avstralka Jessica Fox in Britanka Mallory Franklin. Foxova je bila razred zase, saj je Franklinova na drugem mestu zaostala za 6,46 sekunde, Terčeljeva na tretjem pa 6,76 sekunde.

V finalu je veslala tudi Urša Kragelj, ki pa je naredila napako, ki ji je prinesla 50 kazenskih sekund, tako da je nemško preizkušnjo končala na devetem mestu. Ajda Novak je svoj nastop sklenila v polfinalu, kjer je zasedla 24. mesto.

V nedeljo bodo v polfinalu in finalu veslali še kajakaši in kanuistke. Slovenske barve v polfinalu bodo zastopali kanuistka Eva Alina Hočevar ter kajakaši Peter Kauzer, Niko Testen in Martin Srabotnik.

 

Rezultati: https://www.canoeicf.com/canoe-slalom-world-cup/augsburg-2018/rankings-results

 

Foto: Kanu klub Simon