Slalomisti na divjih vodah uspešni v kvalifikacijah svetovnega pokala v Augsburgu.

0
289

Slalomisti na divjih vodah ta konec tedna tekmujejo še na tretji in zadnji tekmi v prvem delu sezone svetovnih pokalov. Mudijo se v Augsburgu, na progi, ki je leta 1972 gostila olimpijski slalom. Danes so bile na vrsti kvalifikacije, kjer je bila uspešna večina naših reprezentantov. V polfinale je napredovalo enajst čolnov izmed trinajstih.

V polfinale so se brez težav uvrstili vsi slovenski kanuisti, ki so dovolj uspešno nastopili že v prvi vožnji, tako da jim na progo ni bilo treba še v drugo. Luka Božič je napredoval s sedmim časom kvalifikacij, Anže Berčič z osmim, Benjamin Savšek kot 15., Jure Lenarčič pa kot 20. Najhitrejši čas kvalifikacij je sicer imel domačin Sideris Tasiadis, drugi je bil Slovak Michal Martikan, tretji pa Poljak Grzegorz Hedwig.

Po prvem nastopu sta si brez težav sobotni polfinale zagotovili tudi kajakašici Urša Kragelj in Eva Terčelj. Kragljeva je bila v kvalifikacijah osma, Terčeljeva pa deseta. Z drugim nastopim in desetim časom druge vožnje je napredovala tudi Ajda Novak. Najhitrejša kajakašica kvalifikacij je bila Čehinja Katerina Kudejova, druga je bila Nemka Ricarda Funk, tretja pa Italijanka Stefanie Horn.

V ženskem kanuju je prijetno presenetila mladinka Eva Alina Hočevar, ki je dosegla 12. čas kvalifikacij in napredovala že po prvi vožnji. Druga mladinka v slovenski ekipi Lea Novak je bila po prvi vožnji 44., po drugi pa 25., tako da je z nastopom v Nemčiji že zaključila. V kvalifikacijah se je najbolj izkazala Avstrijka Nadine Weratschnig, druga je bila Avstralka Jessica Fox, tretja pa Španka Nuria Vilarrubla.

V kvalifikacijah kajakašev so veslali štirje Slovenci. Z osmim časom si je s prvim nastopom napredovanje v drugo fazo tekmovanja zagotovil Peter Kauzer, z 22. časom pa je s prvo vožnjo napredoval tudi Niko Testen. Martin Srabotnik in Vid Kuder Marušič sta šla na progo še v drugo. Srabotnik si je nedeljski polfinale priveslal z devetim časom druge vožnje, Vid Kuder Marušič pa je izpadel za vsega eno mesto, saj je bil v drugi vožnji enajsti. Od finala ga je ločila le ena stotinka.

V soboto nov nastop čaka kanuiste in kajakašice, v nedeljo pa še kanuistke in kajakaše.

Rezultati: https://www.canoeicf.com/canoe-slalom-world-cup/augsburg-2018/rankings-results