Peter Kauzer zmagal na mednarodni tekmi na Reunionu

0
312

Reunion je danes gostil mednarodno tekmo za uvrstitev na jakostni lestvici – ICF ranking tekmo, kjer je kajakaš Peter Kauzer zmagal. V finalu smo imeli še štiri slovenske slalomiste.

Na drugi tekmi ta konec tedna na rajskem otoku Reunion, na umetni progi, ki leži v kraju Sainte-Suzanne, se je danes izkazal Peter Kauzer. Svetovni in evropski prvak ter olimpijski podprvak je s progo opravil brez napak in se veselil zmage z več kot pol sekunde naskoka pred tekmeci. Drugi je bil mladi Francoz Titouan Castryck, ki je zaostal za 68 stotink sekunde. Na tretje mesto med kajakaši pa se je uvrstil aktualni olimpijski prvak Čeh Jiri Prskavec, ki je imel dve kazenski sekundi in zaostanek dveh sekund in 43 stotink za Kauzerjem. Dobre pol sekunde je do zmagovalnih stopničk zmanjkalo Niku Testenu, ki je bil z dvema kazenskima sekundama četrti.

Sekundo in pol je od tretjega mesta ločilo kajakašico Ajdo Novak. Ljubljančanka je zasedla četrto mesto. Zmagala je olimpijska prvakinja Nemka Ricarda Funk. Kljub dvema kazenskima sekundama je bila na koncu dve sekundi in 38 stotink hitrejša od rojakinje Elene Lilik ter skoraj tri sekunde in pol od še ene Nemke Andreje Herzog.

Slednja je bila najboljša med kanuistkami. Svetovna prvakinja iz leta 2019 je zmagala pred Čehinjo Terezo Kneblovo in Italijanko Marto Bertoncelli. V tej konkurenci je veslala Alja Kozorog in bila šesta.

V konkurenci kanuistov je slovenske barve zastopal zlati olimpijec Benjamin Savšek in zasedel sedmo mesto. Težave mu je povzročala nenatančnost, saj je imel kar štiri kazenske sekunde, s tem pa štiri sekunde in 78 stotink zaostanka za zmagovalcem – Italijanom Raffaellom Ivaldijem. Na drugo mesto je priveslal Nemec Franz Anton, ki je zaostal za pet stotink, tretji pa je bil Španec Ander Elosegi.

Pred slovenskimi slalomisti, ki se na novo sezono pripravljajo na Reunionu, sta še dva tedna treningov, nato pa se vračajo domov.