Pokal Petra Klepca v rokah Simona Brusa, slovenske zmage tudi v mlajših konkurencah.

0
589

Na Kolpi se je s slalomsko tekmo za pokal Petra Klepca zaključil prvi izmed dveh tekmovalnih vikendov (naslednji bo med 16. in 17. aprilom, ko bodo na sporedu spustaške tekme, ki bodo štele tudi za točke ICF). V članski konkurenci kajakašev je prepričljivo zmagal Simon Brus, slovenskim tekmovalkam in tekmovalcem pa so zmage pripadle še v kategorijah mladincev oziroma mladink in dečkov oziroma deklic.

Na nedeljski slalomski tekmi v Osilnici je bila konkurenca nekoliko skromnejša kot na sobotni, saj je kar nekaj tekmovalcev nastopilo le na sobotnem memorialu Dražena Veselka. V članski konkurenci kanuja tako tokrat ni bilo slovenskih predstavnikov, je pa v kajaku z visoko prednostjo štirih sekund in 12 stotink zmagal Celjan Simon Brus. Drugo mesto je zasedel njegov klubski kolega Martin Srabotnik, tretje pa Hrvat Ren Korpes.

V mladinski konkurenci se je med kanuisti najbolje odrezal še en Celjan, in sicer Urh Turnšek, ki je bil dobri dve sekundi in pol hitrejši od predstavnika kajakaškega kluba Soške elektrarne Tineta Kanclerja. Tudi tretje mesto je po zaslugi Nejca Polenčiča odšlo na Primorsko. Polenčič in Kancler sta se na progo podala tudi v dvojcu, kjer sta dosegla kar 13 sekund boljši čas od drugouvrščene hrvaške naveze Leon Išpan – Luka Zubčić. Najboljša kajakašica med mladinkami je bila Lea Novak, drugo mesto je zasedla Jana Hočevar, tretje pa Živa Brglez. Med kajakaši je zmagal hrvaški predstavnik Mihael Lončar, drugi je bil Ljubljančan Blaž Anžlovar, tretji pa Celjan David Rozman. V kanuju je zmagala Eva Alina Hočevar, druga je bila Jana Hočevar, tretja pa Lea Novak.

S starta so se pognali tudi najmlajši. Tako kot v mladinski konkurenci kanuistk je med deklicami v kajaku s progo najbolje opravila Eva Alina Hočevar, druga je bila Ria Šribar, tretja pa Zarja Colnar. Kajakaško preizkušnjo dečkov je dobil Lan Tominc. Najbolj se mu je približal Jan Ločnikar, tretji pa je bil Maks Alič. V kanuju je zmagal Nejc Gradišek, pred Lenartom Lapornikom.