Pred slalomisti finale svetovnega pokala.

0
434

Slalomiste na divjih vodah ta konec tedna v španskem La Seu d”Urgellu čaka le še zadnje dejanje serije svetovnih pokalov. Tekma bo zelo pomembna, saj delijo dvojne točke za skupni seštevek, pred zadnjo tekmo pa je v igri za prva tri mesta v skupni razvrstitvi kar nekaj slovenskih reprezentantov. Tekmovanje se bo začelo v petek s kvalifikacijami kanuistov, kajakašic, kanuistk in kajakašev.

Po štirih tekmah, ki so potekale v Liptovskem Mikulašu, Krakovu, Ausgburgu in Tacnu, je trenutno na tretjem mestu v skupnem seštevku svetovnega pokala kanuist Luka Božič. Le mesto za njim, četrti, je Benjamin Savšek, Jure Lenarčič je 17., Anže Berčič pa 21. Vodi Slovak Aleksander Slafkovsky, ki je bil na vseh štirih tekmah drugi, na drugem mestu pa je zmagovalec treh tekem Nemec Sideris Tasiadis. 

Med kajakaši je trenutno na četrtem mestu Peter Kauzer. Hrastničan ima po štirih tekmah 159 točk, pred njim pa so uvrščeni Čeh Jiri Prskavec z 204 točkami ter Poljak Dariusz Popiela in Francoz Mathieu Biazizzo, ki imata oba po 162 točk. Martin Srabotnik je 17., Niko Testen 20., zmagovalec tacenske preizkušnje Žan Jakše je 25., Vid Kuder Marušič pa 37.

Na četrtem mestu v skupnem seštevku je tudi kajakašica Eva Terčelj. Urša Kragelj je trenutno uvrščena na deseto mesto, Ajda Novak pa je 43. Vodi Avstralka Jessica Fox, pred Avstrijko Corinno Kuhnle in Nemko Ricardo Funk, ki ima pred Terčeljevo 24 točk naskoka. 

Jessica Fox vodi tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala med kanuistkami. Druga je Avstrijka Viktoria Wolffhardt, tretja pa Čehinja Tereza Fišerova. Najvišje uvrščena slovenska reprezentantka je Eva Alina Hočevar, ki je 20., Lea Novak je 41., Nina Bizjak 48., Alja Kozorog pa 68. 

Zadnja tekma svetovnega pokala bo v Španiji potekala med petkom in nedeljo. V petek so predvidene kvalifikacije kanuistov, kajakašic, kanuistk in kajakašev, v soboto polfinale in finale kanuistov, kajakašic in mešanih dvojcev, v nedeljo pa še polfinalne in finalne preizkušnje kanuistk in kajakašev. 

 

Uradna stran svetovnega pokalahttps://www.canoeicf.com/canoe-slalom-world-cup/la-seu-durgell-2018