Sprinterji za naslove državnih prvakov letos v Radečah.

0
533

Pred dvema tednoma so sprinterji na mirnih vodah s svetovnim prvenstvom na Portugalskem zaključili sezono največjih mednarodnih tekmovanj, ta konec tedna pa na reki Savi sledi še državno prvenstvo v tej kajakaški disciplini. Prvič bodo naslove državnih prvakov sprintu na mirnih vodah lovili v Radečah.

V soboto in nedeljo se bodo Radeče spremenile v center slovenskega kajakaškega dogajanja, saj bo na Savi potekalo letošnje državno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah. Na tekmovanju bodo nastopali vsi, člani in članice, mladinci in mladinke, mlajši mladinci in mladinke, starejši dečki in deklice ter mlajše deklice in dečki.

Razpisane so vse tekmovalne razdalje, torej preizkušnje na 200, 500, 1000 in 5000 metrov. Na vseh razdaljah z izjemno najdaljše tekme, kjer je razpisan le kajakaški enojec, bodo tekmovali v kajakaških enojcih in dvojcih.

Tekmovanje se bo začelo v soboto ob 10. uri, ko bodo na programu kvalifikacije in finalne preizkušnje na 1000 metrov. V nedeljo se bo tekmovalni dan prav tako začel ob 10. uri, spremljali pa bomo preizkušnje na 500 in 200 metrov, ob 16. uri pa sledi še start kajakašic in kajakašev na 5000-metrski razdalji.

 

Rezultate bo mogoče najti na: http://www.timing-mojstrana.com/

 

Več podrobnosti je na voljo v razpisu: https://kajak-zveza.si/wp-content/uploads/2021/02/razpis-dp-radece-september-2018-2-t-4-td.pdf