Pred slalomisti na divjih vodah štiri izbirne tekme.

0
600

Medtem ko so sprinterji na mirnih vodah ter tekmovalci v spustu na divjih vodah že opravili z izbirnimi tekmami za sestavo državne reprezentance, le-te še čakajo naše tekmovalke in tekmovalce v slalomu na divjih vodah. Nastopili bodo na štirih tekmah, ki bodo potekale prihodnja dva vikenda v Tacnu.

To soboto in nedeljo bodo savske brzice gostile mednarodno tekmovanje v slalomu na divjih vodah, na katerem pričakujejo udeležbo ne le slovenskih temveč tudi tujih tekmovalk in tekmovalcev. Prijavljeni so vsi najboljši slovenski slalomisti in slalomistke, kot tudi Italijani, Hrvati in Japonci.

Tako v soboto kot nedeljo se bo tekmovanje s kvalifikacijsko vožnjo začelo ob 10. uri, finalne preizkušnje pa so predvidene za 13. uro.

Še drugi vikend izbirnih tekem v Tacnu bo potekal prihodnji teden, torej 12. in 13. maja. Takrat se bodo tekmovanja pričela ob 10.30, finalne vožnje tako v soboto kot nedeljo pa ob 12. uri.

Tekmovanje v obeh vikendih bo sestavljeno iz kvalifikacijske ter finalne vožnje, kjer bo nastopilo po deset čolnov v kategoriji oziroma še dodatni slovenski tekmovalci po pravilih za izbirne tekme. Tekmovalke in tekmovalci bodo tako pridobili štiri rezultate, izmed katerih najslabši ne bo štel za končno razvrstitev izbirnih tekem. Ta bo sestavljena na podlagi najboljših treh dosežkov dveh tekmovalnih vikendov. Benjamin Savšek in Peter Kauzer imata sicer boljše izhodišče, saj sta si na podlagi lanskoletnih rezultatov ter kolajn na svetovnem prvenstvu pridobila dodaten bonus zmag, vendar pa bosta ob močni konkurenci doma, kljub temu morala prikazati dobre vožnje, da si bosta zagotovila mesto v reprezentanci.